СНАЖНО УЗ МУЗИКУ: У Крагујевцу отворен Арсенал фест, први од поечтка пандемије

Танјуг

25. 06. 2021. у 09:12

С ПОРУКОМ "Снажно уз музику“ у Крагујевцу је синоћ почео Арсенал фест 11, први велики музички фетивал на отвореном у Србији од почетка пандемије корона вируса.

СНАЖНО УЗ МУЗИКУ: У Крагујевцу отворен Арсенал фест, први од поечтка пандемије

Илустрација

На простору Кнежевог арсенала, фестивал ће трајати три дана а могу да присуствују сви они који су се вакцинисали или су прележали вирус. Онима који нису имунизовани или немају потврду о развијеним антителима, фестивал је омогућио бесплатно брзо тестирање на неколико локација у граду.

На главној бини концерт је отворио бенд Партибрејкерси, а затим су атмосферу додатно загрејали свирком Бајага и инструктори, као и фолк панкери Бркови.

Ово је први сусрет публике и музичара после више од годину дана на који су сви жељно чекали. Фронтмен Бајаге и инструктрора Момчило Бајагић рекао је Танјугу пред наступ да му је веома драго да се коначно кренуло са свиркама.

 - Ово је као неки почетак повратка на нормалну нормалност, не на нову, него на нормалну. Много ми је драго да је кренуло, ово нам је прва свирка ове године, али имамо прекосутра на Палићу, па онда 16. јула смо на Ташмајдану. Тако да ће ово лето, ја мислим, бити боље него прошло - рекао је Бајага.

На питање новинара какав је осећај када су свирали без публике, Бајага је рекао да је то безвезе осећај и да је могао без тога да прође у животу. У шали је рекао да су после концерта без публике морали да пуштају у монтажи, као у Лиги шампиона, публику тонски.

Како је истакао, сада је коначно све опет као некада

 - Оно што сам видео по Београду и мањим местима где се свира, све је препуно. Људи су баш жељни, то смо и очекивали. Ево кажу да је и овде вечерас све крцато, што ми је много драго - рекао је Бајага.

Поред Маин стаге-а бендови су се смењивали и на Гарден Стаге-у где су наступили бендови Бјесови, КБО!, Обојени програм и Репетитор, а уз њих Дарксхинес, Кени није мртав, Крушевац гето и Функ Схуи.

А на Еxплосиве Ð Стаге-у: Гораће б2б Схоомадисцо, Баттриц & Миву, Рунy и Владимир Аћић.

Друге вечери фестивала главна бина припада загребачким панк рокерима Хладном пиву, интернационалној Балкан-ска атракцији Дубиоза колективу и аустралијском музичару Дуб ФX-у.

Дуб ФX, власник хитова "Флоw", "Лове Сомеоне" и "Со Аре Yоу", који је већ био одушевио публику Арсенала 2017. године, сада се после паузе управо у Крагујевцу враћа живим наступима уз поруку: „Не могу дочекати отварање (концертних) простора!“

На Гарден Стаге 25. јуна, у некадашњој "Заставиној башти", долазе Никола Пејаковић Коља, Никола Врањковић, као и Свемирко, Ником ништа, Кика, Драм, Клинац и Кенди.

На Еxплосиве Ð Стаге-у друге вечери су Бокее, Кристијан Молнар, Андреw Меллер и Леа Добричић.

Завршне вечери фестивала, у суботу, 26. јуна, премијерно ће свирати шведски гитариста Yнгwие Малмстеен са својим бендом.

Он је раније поручио фановима: "Једва чекам да вас све видим тамо!"

Треће вечери Арсенала наступиће "Освајачи", који славе 30 година од првог албума "Крв и лед", "Ортходоx Целтс" и "Рибља чорба", којој ће ово бити први наступ после смрти басисте Мише Алексића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)