РАЗГОВОРИ О САРАДЊИ И УЖИВАЊЕ У БАНАТСКОМ ВИНУ: Гости из Румуније на мешународној смотри у Зрењанину

Б. ГРУЈИЋ

24. 06. 2021. у 19:00

ГРАДОНАЧЕЛНИК румунског града Решица, Иоан Попа и генерални конзул Србије у Темишвару Владан Тадић, са домаћином, градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, посетили су Други банатски интернационални сајам вина и 21. фестивал Банатске вредне руке у Карађорђевом парку у Зрењанину.

РАЗГОВОРИ О САРАДЊИ И УЖИВАЊЕ У БАНАТСКОМ ВИНУ: Гости из Румуније на мешународној смотри у Зрењанину

Фото: Град Зрењанин

- Уз фестивал вина иду и Банатске вредне руке, две манифестације којима смо обогатили туристичку понуду, уз Дане пива - нагласио је градоначелник Зрењанина, уз напомену да је заједничка одредница и румунској и српској страни, Банат.

Градоначелник пријатељског града из суседне Румуније, први пут је у Зрењанину и није скривао одушевљење добрим вином.

- Разговарали смо о пројектима прекограничне сарадње, образовање и едукација су примарни, а жеља нам је да заједнички, уз помоћ европских фондова, допринесемо уређењу школа и школских дворана, уз пројекте енергетске ефикасности, помогнемо развоју спорта и здравства - истакао је Иан Попа, уз нагласак да у Решици тренутно припремају документацију за градњу нове жупанијске болнице, а захваљујући прекограничним пројектима са Србијом, набављена је и опрему за болницу.

 

ВИШЕ ОД 60 УЧЕСНИКА

Други Интернационални банатски фестивал вина и 21. фестивал "Банатске вредне руке" окупили су преко 60 учесника, а у склопу фестивала организован је пригодан културно-уметнички програм и стручна предавања о вину.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)