У "ЦРВЕНОЈ" ЗОНИ ДВА ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају преминуо 83-годишњак

М. Б.

23. 06. 2021. у 15:59

У "ЦРВЕНОЈ" зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата преминуо је један пацијент, који је 1938. годиште.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ДВА ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају преминуо 83-годишњак

Фото: М.Б.

- У тој зони, на Грудном одељењу, тренутно се лече два пацијента, један има позитиван, други негативан PCR тест. Током протекла 24 сата, један пацијент је отпуштен на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора Опште болнице.

Грудно одељење ове болнице је, подсетимо, сада једино преостало у њеној „црвеној“ зони, јер су из ње, по закону, изашли Интерно и Неурологија.

По подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, број новозаражених лица, у периоду од 18. до 22. јуна је петоро. По том извору, укупан број ковид позитивних особа у овом актуелном „пику“ епидемије је 3.351.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима укупно су заражена 3.351 лица, уз нажалост 122 смртне жртве.

Од почетка имунизације у овом крају, вакцинисано је укупно 15.318 заинтересованих особа, док је ревакцинисано њих 14.351.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)