ЗА ЛЕПШИ ИЗГЛЕД ЦЕНТРА ГРАДА: Потписан меморандум о уређењу зелених површина у центру Северне Митровице

Д. З.

23. 06. 2021. у 15:58

ПОТПИСИВАЊЕМ Меморандума између Општине Северна Митровица и Министарства за заједнице и повратак у среду (данас) је и званично започет пројекат уређења зелених површина у улици Краља Петра I у Северној Митровици.

ЗА ЛЕПШИ ИЗГЛЕД ЦЕНТРА ГРАДА: Потписан меморандум о уређењу зелених површина у центру Северне Митровице

Фото: Д. Зечевић

Према речима министра за повратак и заједнице у косовској Влади, после инвестирања у опремање просторије за теретану у Спортској хали у Северној Митровици, уређења фасада на зградама ”Старо Бериље”, у питању је још једна значајна инвестиција за овај град која се финансира од стране УН Хабитата, Министарства просторног планирања и Општине Северна Митровица

- Центар града у Северној Митровици ће по завршетку пројеката које финансирамо изгледати далеко боље и уређеније. Данас када смо започели са овим пројектима, грађанима Северне Митровице могу да поручим да ће бити још значајних инвестиција - казао је министар Ракић. Градоначелник Милан Радојевић је по потписивању Меморандума ракао да му је драго што ће центар Северне Митровице, након реализације два значајна пројекта, по уређењу добити изглед великих уређених градова.

Фото: Д. Зечевић

- Заједно са министром Ракићем можемо много да урадимо и идеје које смо имали сада уз његову помоћ и реализујемо. Радује ме што нашим грађанима можемо да саопштимо овако добре вести. Трудићу се да их у будућности буде што више. Северна Митровица и њени грађани заслужују да имају добре услове за живот у сваком погледу - казао је градоначелник Радојевић. Потписивању Меморандума ”Уређење зелених површина у улици Краља Петра I између два кружна тока у Северној Митровици” присуствовала је и заменица градоначелника Адријана Хоџић, која је том приликом казала да је реализација овог пројекат оправдана будући да је општина Северна Митровица административни центар, студентски град у којем се налази Приштински Универзитет.

Фото: Д. Зечевић

- Наиме, свакога дана градимо нешто ново и трудимо се да у сваком погледу унапредимо услове живљења у општини Северна Митровица и кроз овај пројекат желимо да пошаљемо јасну поруку свима да Општина Северна Митровица јесте општина са перспективом и добрим могућностима за планирање будућности-  поручила је Адријана Хоџић, заменица градоначелника северне Митровице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)