АНА БРНАБИЋ ПРЕДЛОЖЕНА ЗА "ВИДОВДАНСКУ НАГРАДУ": Одборници у Крушевцу одлучују о предлогу да премијерка добије највеће признање града

С. БАБОВИЋ

21. 06. 2021. у 21:14

АНА Брнабић председница Владе Републике Србије предложена је за добитника највећег признања града Крушевца-Видовданске награде, одлучено је на седници Комисије за кадровска и административна питања, чији ће предлог одборници разматрати на 8.седници Скупштине града 25.јуна.

АНА БРНАБИЋ ПРЕДЛОЖЕНА ЗА ВИДОВДАНСКУ НАГРАДУ: Одборници у Крушевцу одлучују о предлогу да премијерка добије највеће признање града

Д. Балшић

Како је наведено у обрааложењу предлога, Ана Брнабић је од 2016. године, прво као министарка државне управе и локалне самоуправе,а затим и као премијерка “иницирала и координирала реализацију бројних активности Владе, које су за резултат имале стварање повољнијег пословног амбијена и олакшале рад привреде на територији целе Републике, а тиме и привредника Крушевца”.

Реформа и дигитализација јавне управе,увођење електронске управе неке су од уведених новина,које су значајно помогле укупном расту индустријске проузводње, привлачењу инвестиција, отварању нових радних места, а у случају Крушевца,како је предочено, незапослености која је на минимунуму и износи 7 посто.

НОВО ПРИЗНАЊЕ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА

ЗА признање “Захвалница града Крушевца”,која ће се доделити специјално поводом 650 година од оснивања града Крушевца чак је 100 добитника. Међу њима су и признања које ће бити посхумно бити додељене, попут захвалнице Патријарху Павлу и Патријарху Иринеју,књижевнику Добрици Ћосићу, сликару Милићу од Мачве,затом, Момиру Брадићу,Борисаву Бори Михаиловићу,глумцима, рођеним Крушевљанима:Властимиру Ђузи Стојиљковићу, Миодрагу Петровићу-Чкаљи, Радмили Савићевић, Ташку Начићу, Михајлу Бати Паскаљевићу.

- Захваљујући правовременом и безрезервном залагању и непрекидном преданом раду на челу Владе Републике Србије, а нарочито на исказаној бризи и храбрости у току трајања епидемије КОВИД-19 и ванредног стања, правовременим одлукама помогла је привреду Републике Србије и Града Крушевца и омогућила континуиран и неометан рад, тако да крушевачка привреда у протеклој години бележи најбоље резултате-наводи се у предлогу Комисије.-Град Крушевац и привредници Крушевца остварују успешну сарадњу са Владом, која је нарочито интензивирана у време пандемије. Ана Брнабић, као председница Владе, својим радом дала је допринос стварању повољних услова за пословање и развој привреде Града Крушевца и реализацију мера подршке привредницима у току трајања пандемије.

Како се наводи даље, сарадња локалне самоуправе са Владом је “на највишем нивоу и оствару се реализацијом бројних пројеката који се заједнички финансирају средствима Града Куршевца и надлежних мнистарстава у разлитичим областима,”не само у домену изградње инфраструктуре,већ и у екологији,пољопвреди,туризму и другим сферама друштвеног живота”.

На 8. седници Скупштине града очекује се да буду усвојени предлози и о другим јавним признањима које ће бити по традицији,уручене на свечаној седници парламента на Видовдан 27.јуна,када Крушевац обележава Дан града и 650 година постојања.Предложено је да Видовданска плакета припадне Клубу привредника, Зорану Дробњаку директору ЈП “Путеви Србије”, Центру за социјални рад Крушевац, Оливеру Олију Томићу тренеру и каратисти(постхумно), Мићи Мићићу, дугогодишњем градоначелнику Бијељине. За добитнике Видовданске похвале предложено је 15 кандидата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)