ДЕЛА ЗА – БУДУЋНОСТ: Поставка у Народном музеју ће пред публиком бити до 1. јула

В. Митрић

22. 06. 2021. у 07:33

ШАБАЧКИ Народни музеј је до 1. јула домаћин изложбе радова ученика Школе примењених уметности, коју су свечано отворили директорка поменуте образовне установе Невенка Ђокић, градоначелник Шапца др Александар Пајић и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зоран Касаловић.

ДЕЛА ЗА – БУДУЋНОСТ: Поставка у Народном музеју ће пред публиком бити до 1. јула

Фото В. Митрић

- Овом изложбом се представљају најбољи радови из годишње продукције школе, пружа подршка ученицима за презентацију уметничког стваралаштва и показује колико успешна сарадња са институцијама културе може да траје и буде плодотворна. Сви ђаци, после завршене Школе примењених уметности, поседују вештине и знања да, уколико се не одлуче за даље школовање, могу самостално да наставе бављење одабраним занимањима - истакао је први човек Шапца, уз напомену да су ученици ове школе понос града на Сави.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зоран Касаловић, наглашавајући да се и лично уверио у велику количину талента, труда и рада ученика и професора Школе примењених уметности.

- Министарство просвете, науке и технолошког развоја на чијем челу је министар Бранко Ружић негује приступ да се непосредно уверимо како функционише систем просвете у Србији. Видели смо радове многих ученика, овенчаних признањима на републичким и међународним такмичењима, што све показује да ова образовна установа има једну драгоценост, односно да је успела да споји прошлост и будућност. Краси је, такође, и иновативност, а истовремено негује културно наслеђе. Ученици који изађу из Школе примењених уметности, кроз своје образовање, чувају тековине наше традиције и могу да препознају културе других народа и држава. Министарство просвете увек ће бити подршка образовним установама каква је овдашња средња школа - истакао је Касаловић.

Директорка школе Невенка Ђокић, не заборављајући подршку локалне самоуправе и ресорног министарства, посебно истиче квалитет радова - упркос свим изазовима и тешкоћама током претходне године у којој су настали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)