ПРОИЗВОДЊУ ИЗ ЕВРОПЕ СЕЛЕ У СВИЛАЈНАЦ: Директор “Вослох Швабе" Дирк Бантел презадовољан досадашњом сарадњом

З. Г.

22. 06. 2021. у 06:00

ПОТПИСИВАЊЕМ уговора о куповини земљишта између компаније "Вослох Швабе", иначе произвођач електроопреме и локалне самоуправе у Свилајнцу, поменута немачка фирма је постала власник безмало хектара земљишта на којем планира да прошири производњу.

ПРОИЗВОДЊУ ИЗ ЕВРОПЕ СЕЛЕ У СВИЛАЈНАЦ: Директор “Вослох Швабе Дирк Бантел презадовољан досадашњом сарадњом

Фото СО Свилајнац

Реч је, подсетимо, о компанији која у овом делу Србије послује дуже од деценије и запошљава готово 500 радника.

- "Вослох Швабе" је наш не само први, него и највећи партнер: и по обиму посла, и по броју радно ангажованих људи из овог краја. Заједно смо урадили много пројеката, а посебно смо поносни на чињеницу да смо заједнички иницирали и реализовали увођење система дуалног образовања. Уз то, пренели су нам и друга искуства из Немачке, а сада планирају да целокупну производњу преселе у Свилајнац - каже председник Општине Предраг Милановић.

Директор фирме Дирк Бантел потврђује да ће у срцу Ресаве концентрисати све капацитете из Европе и наглашава да је, током минуле деценије, приметан напредак и саме локалне самоуправе.

Фото СО Свилајнац

Предраг Милановић и Дирк Бантел

- Пословно окружење се променило у позитивном правцу, што доказују и друге стране компаније које су одлучиле да инвестирају баш у Свилајнац. Задовољни смо радом у овдашњој "Слободној зони" и целокупном логистичком подршком - закључио је Бантел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)