ЗА ПРАЗНИК ДОБИЛИ ВИДЕО НАДЗОР И ПАТРОЛНИ ЧАМАЦ: У Кикинди обележен Дан полицје и МУП-а

Р. Ш.

21. 06. 2021. у 18:54

СВЕЧАНОМ академијом, дефилеом возила и представљањем грађанима сложених интеревенција кроз неколико показних вежби, Полицијска управа у Кикинди је обележила Дан полиције и Министарства унутрашњих послова.

ЗА ПРАЗНИК ДОБИЛИ ВИДЕО НАДЗОР И ПАТРОЛНИ ЧАМАЦ: У Кикинди обележен Дан полицје и МУП-а

Фото: Р. Ш.

У Улици Бранка Вујина грађани су могли даб виде и нови патролни чамац, који је полиција добила од општине Кањижа, а користиће се, превасходно, за потраге на реци Тиси.

Фото: Р. Ш.

Пре тога у згради Полицијске управе представљен је пројекат видео надзора у Кикинди под називом "Смарт цитy" и најављено да ће 30 камера бити постављено на 12 кључних локација у овом граду, највећем у Севернобанатском округу. Овај систем реализован је у сарадњи са кикиндском локалном самоуправом.

- Имамо тренд смањења броја извршених кривичних дела и прекршаја. Мање је и имовинских деликата, а наставили смо одлучну борбу против наркоманије – рекао је начелник ПУ Душан Глишин.

Фото: Р. Ш.

Претходно су у згради ПУ, у улици браће Татића, положени венци на спомен плочу полицајцима који су изгубили животе на Косову и Метохији 1998. и 1999. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)