РАЗГОВОР О БОЉОЈ ПРИМЕНИ ЗАКОНА: Чомић у посети Севернобанатском округу

Рада Шегрт

21. 06. 2021. у 17:51

У ОКВИРУ редовне посете седиштима управних округа, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, у понедељак је посетила Кикинду, седиште Севернобанатског округа и са предсатвницима тог града и општина Чока, Нови Кнежевац, Сента, Ада и Кањижа, разговарала о примени Закона о планском систему.

РАЗГОВОР О БОЉОЈ ПРИМЕНИ ЗАКОНА: Чомић у посети Севернобанатском округу

Фото: Р. Ш.

- Желимо да говоримо о примени закона у Србији и о томе како да заједно избришемо оно што стоји у европским извештајима, а то је да наша земља има добре прописе и законе, али да се они не примењују. Нема примене закона без дијалога и због тога у свим окрузима разговарамо са представницима локалних самоуправа, директорима Центара за социјални рад, националним мањинама, цивилним друштвом и представницима републичких органа – објаснила је Чомић.

Фото: Р. Ш.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог два пута годишње обилази све управне округе и националне савете у њиховим седиштима. Министарка Чимић рекла је да су преостале посете Београду, Крагујевцу и Јагодини и пољском и јеврејском националном савету.

- На јесен, када почнемо други круг обилазака, договараћемо се о концептима развоја. Сваки округ има различит концепт и требамо да се договоримо како ће то да се усагласи и да заједно направимо слику Србије 2030. године – најавила је Чомићева.

Њени домаћини на састанку били су начелник Севернобанатског управног округа Миливој Лињачки и градоначелник Кикинде Никола Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)