„ТРИ ПРИЧЕ“ АКАДЕМСКИХ УМЕТНИКА: У Параћину вечерас отворена изложба троје аутора различитих израза

З. Рашић

19. 06. 2021. у 22:40

СЛИКЕ и скулптуре од керамике троје академских уметника - из Ужица, Панчева и Требиња, чине три приче јединствене изложбе управо тог назива – „Три приче“, која је отворена вечерас у галерији параћинског Културног центра.

„ТРИ ПРИЧЕ“ АКАДЕМСКИХ УМЕТНИКА: У Параћину вечерас отворена изложба троје аутора различитих израза

Фото: З.Рашић

 Ова установа културе очигледно покушава да надокнади изгубљено у доба короне, па је за кратко време захтевној публици приредила серијал квалитетних изложби. „Приче“ су тако стигле након поставке фотографија, а затим постера познатог српског дизајнера Славомира Стојановића Футра.

Фото: З.Рашић

 

 Вечерашњем свечаном отварању присуствовали су и аутори. Јелена Тијанић Савић је из Ужица, дипломирала је зидно сликарство на Факултету примењених уметности у Београду, ради као ликовни педагог, а позната је по учешћу у изради мозаика на Саборној цркви у Београду. Параћинској публици представила се сликама  са вечно инспиративном темом жене и љубави.

Такође академски сликар Дражен Милић, из Требиња, покретач је Међународне уметничке колоније „Коло“. У Параћину је изложио импресивна уља на платну експлозивних боја и јаког колорита, док је дипломирана керамичарка Марија Станојловић, из Панчева, представила своје скулптуре у простору на постаментима, али и на зидовима, обрађујући превасходно човека, односно портрет.

„Тр приче“ у параћинској галерији КЦ остаће до 8. јула, када ће их заменити изложба калиграфије.

Фото: З.Рашић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)