ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЗИЛА И ПОЛИЦИЈСКЕ ОПРЕМЕ НА ТРГУ: Зрењанин обележава Дан полиције

Б. Грујић

18. 06. 2021. у 19:41

ПОВОДОМ дана полиције и славе Министарства унутрашњих послова, на централном градском тдгу у Зрењанину, припадници Полицијске управе у недељу 20.јуна у раним поподневним часовима, у термину од 15 до 17, организују презентацију возила, опреме и материјално-техничких средстава.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЗИЛА И ПОЛИЦИЈСКЕ ОПРЕМЕ НА ТРГУ: Зрењанин обележава Дан полиције

Фото: Б. Г.

    Традиција обележавања славе, датира из 1862. године, када је Законом о Устројству Централне државне управе обновљене Србије, 22. марта, Министарство војно раздвојено од полиције, а од 15. до 17. јуна те године српска жандармерија је одиграла пресудну улогу у сукобима око Чукур чесме и током бомбардовања Београда. Нешто више од стотину жандарма супротставило се неколико стотина пута јачој турској сили и практично спасло Београд и Србију, а обзиром да се први сукоб одиграо на Духове, 15. јуна, овај дан је усвојен као слава српске жандармерије. 

    Први пут ове године прослава се организује на нивоу целе Србије, у свим полицијским управама, са циљем да подсети на дугу традицију и приближи грађанима део активности полиције у оквиру локалне заједнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)