ГРАД НОВИ САД НАСТАВЉА ПОДРШКУ ПРИВРЕДНИЦИМА: Градоначелник Вучевић посетио компанију „Монарх“ у Ветернику (ФОТО)

З. Г.

18. 06. 2021. у 16:51

У БУЏЕТУ Новог Сада издвојено је 15.000.000 динара за подршку сектору микро и малих предузећа и предузетника на територији Града за набавку машина и опреме, саопштено је данас приликом посете градоначелника Милоша Вучевића компанији “Монарх” у Ветернику.

ГРАД НОВИ САД НАСТАВЉА ПОДРШКУ ПРИВРЕДНИЦИМА: Градоначелник Вучевић посетио компанију „Монарх“ у Ветернику (ФОТО)

Фото: Прес служба Града

Та фирма, која се бави израдом корпоративних текстилних одевних предмета и опреме за угоститељске објекте, на конкурсу Града је добила субвенцију од 500.000 динара, за набавку ласерске машине за кројење.

- Ова компанија се бори на тржишту већ 13 година. Веома ценим када видим вредне руке ових дивних дама и драго ми је што се власник ове фирме вратио из Аустралије у своју земљу да живи и ради. Задовољство је и што од њега чујем да се бизнис полако враћа у нормалу, те да се овај сектор опоравља од последица пандемије – рекао је Вучевић напомињући да је конкурс спроведен према свим правилима као и да су подржани они који имају предузетнички дух и иновативност у пословању. - Не можемо само причати о компанијама које су гиганти и које утичу на макроекономску слику. Зато Град има посебан вид подршке оваквим предузећима. Водимо избалансирану политику према свим привредним субјектима – истакао је градоначелник Вучевић.

Власник компаније “Монарх” Мирослав Крстановић захвалио је на подршци нагласивши да ће машина, чија куповина је субвенционисана, допринети бољој производњи.

Фото: Прес служба Града

 

- У последње време осети се да ствари у Србији иду на боље, посебно када је реч о административним процедурама које су далеко ефикасније него пре десет година. Такође, кредити су повољнији, а курс је стабилан – рекао је Крстановић.

Бесповратна средства су одобрена за 33 привредна субјекта у распону од 200.000 до 500.000 динара по привредном субјекту, у зависности од висине трошкова и улагања исказаних у пријави.

Директорка Регионалне развојне агенције Бачка ДОО Ивана Крсмановић изјавила је да ће та Агенција, чији је Град Нови Сад један од оснивача, наставити сарадњу са локалном самоуправом како би се привреди пружила максимална подршка. Пошто је недавно Скупштина града усвојила Одлуку о програму подршке микро, малим и средњим предузећима, конкурс за набавку машина и опреме ове године ће спровести Градска управа за привреду. Износ средстава за ову намену је увећан са 15 на 24 милиона динара, наведено је у саопштењу.


 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)