КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У "БОРИ СТАНКОВИЋУ": Врањска библиотека прославља 142. рођендан

Novosti online

18. 06. 2021. у 12:33

ЈАВНА библиотека „Бора Станковић“, пригодним програмом, обележава 142. годишњицу од оснивања.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У БОРИ СТАНКОВИЋУ: Врањска библиотека прославља 142. рођендан

Фото: Д. Р.

Како је планирано, најпре ће овог поподнева, у сали Периодике, бити представљени сегменти дигиталне библиотеке под називом "Велики рат" и садржаји других дигиталних библиотека, које поседују грађу о Србији у Првом светском рату. Присутнима ће се обратити Немања Калезић, начелник Одељења обавезног примерка Народне библиотеке Србије.

Дигитална библиотека “Велики рат” настала је као део пројекта “Еуропеана колекције 1914-1918”, који има за циљ да из фондова девет националних библиотека дигитализује и учини јавно доступним преко 400.000 публикација насталих током Првог светског рата. Дигиталне колекције настале кроз овај пројекат сачињене су од књига, новина, ратних дневника, музикалија, дечје литературе, фотографија, постера, пропагандних материјала, уметничких дела и свега осталог што се може наћи у једној националној библиотеци”, наводи се у саопштењу Библиотеке.

Дан касније, у суботу 19. јуна, у дворишту Музеј куће Боре Станковића, биће одржано књижевно вече, на коме ће говорити Божо Копривица и Ружица Марјановић. У понедељак, 21. јуна, у Музеј кући у исто време, Врањанцима ће се представити Румена Бужаровска и Алмир Алић. На крају вечери, најбољим читаоцима у протеклој години, биће уручене награде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)