ДЕЛА ПУНА ЗНАЊА И УМЕЋА: Изложба радова ученика Школе примењених уметности у Шапцу

В. М.

18. 06. 2021. у 11:31

ГОДИШЊА изложба радова ученика Школе примењених уметности отворена је за јавност у Народном музеју Шабац и биће oтворена до 1.јула.

ДЕЛА ПУНА ЗНАЊА И УМЕЋА: Изложба радова ученика Школе примењених уметности у Шапцу

Фото: В. М.

Изложбу су свечано отворили директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић, градоначелник Шапца др Александар Пајић и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зоран Касаловић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је ова изложба понос Шапца, и да ученици имају шта да покажу.

- Овом изложбом представљају се најбољи радови из годишње продукције школе, пружа подршка ученицима за презентацију уметничког стваралаштва и показује колико успешна сарадња школе и институција културе може да траје и да плодотворно зрачи. Сви ђаци, након завршене Школе примењених уметности поседују вештине и знања да, уколико се не одлуче на даље школовање, могу самостално да наставе бављење одабраним занимањима. Можемо рећи да они након ове школе имају могућност да буду самостални и на тај начин зарађују за живот - рекао је градоначелник Пајић.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зоран Касаловић истакао је да му је задовољство што овом изложбом може да се увери у велику количину талента, труда, рада професора и ученика Школе примењених уметности.

- Министарство просвете, науке и технолошког развоја и министар Бранко Ружић негује приступ да се на лицу места уверимо како функционише систем просвете у Србији. Видели смо радове много ученика са признањима на републичким и међународним такмичењима и све што видимо показује да ова образовна установа има једну драгоценост, да је успела да споји прошлост и будућност. Такође је краси иновативност, а истовремено негује културно наслеђе. Ученици који изађу из Школе примењених уметности кроз своје образовање чувају тековине своје традиције и могу да препознају културе других народа и држава. Министарство просвете увек ће бити подршка образовним установама каква је овдашња средња школа - истакао је Зоран Касаловић.

Директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић, истакла је да јој је драго што ова школа има подршку Града Шапца и ресорног министарства што се и показало приликом отварања изложбе.

- Драго ми је што градоначелник и представници министарства могу да се увере колико су добри и квалитетни радови наших ученика. Знамо колико је била изазовна и тешка година за нама, али су посвећеност и труд професора и ученика омогућили да имамо једну сјајну изложбу на понос града и читаве земље- казала је Невенка Ђокић.

Годишње изложбе Школе примењених уметности у Народном музеју присутне су од 1996. године, сваког јуна, осим у два наврата, 1999. године за време бомбардовања и 2020. године због пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)