СЛАБ ОДЗИВ МЛАДИХ: Обе дозе вакцине до сад примило скоро 40.000 Краљевчана

Г. ЋИРОВИЋ

18. 06. 2021. у 11:19

ОД почетка масовне имунизације против ковида-19 у Краљеву је до сада укупно обављено 82.254 вакцинација.

СЛАБ ОДЗИВ МЛАДИХ: Обе дозе вакцине до сад примило скоро 40.000 Краљевчана

Фото: Г. Ш.

Од тога је прву дозу једне од расположивих вакцина примио 43.495 становника града на Ибру, док је ревакцинисано 39.759 грађана.

Према речима др Соње Челебић, начелнице Опште службе Дома здравља у Краљеву, број ревакцинисаних грађана и даље је недовољан за стицање колективног имунитета, а уочен је и више него слаб одзив младих Краљевчана.

- На територији Краљева је више од 19.000 људи прележало корону, доста њих је примило вакцину, али велики број још није. Такође, нема неког битног одазива младих, а важно је да се они, нарочито студентска популација, вакцинишу – каже др Челебић. - Почеће нова школска година, студенти ће ићи ка својим универзитетским центрима, где су у колективу, где треба да се прати настава. Зато је важно да се вакцинацијом живот некако врати у нормалу.

Она је истакла и да је евидентан драстичан пад броја вакцинација на дневном нивоу, и то са 1.000 колико је било до 31. маја до када је важила одлука о праву на новчану надокнаду, на свега стотинак.

- То је поражавајући податак. Као здравствени радник не могу да разумем толико неповерење у медицину и вакцине. Неопходна је већа колективна свест и одговорност јер су пуштени и кафићи, организују се прославе, матуре, а мало људи носи маску и мере се све мање поштују – нагласила је др Челебић, додајући да се, упркос слабијем интересовању, вакцинација у граду на Ибру и даље обавља у новој хали спортова, као и у још 12 сеоских амбуланти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)