НА САЈМУ 13 ХИЉАДА ЉУДИ: За викенд ревакцинација страних држављана АстраЗенеком

Танјуг

18. 06. 2021. у 09:47

НА БЕОГРАДСКОМ сајму за викенд ће бити ревакцинисани страни држављани који су 27. и 28. марта на Београдском сајму и Белекспо центру примили прву дозу вакцине против вируса корона АстраЗенека.

НА САЈМУ 13 ХИЉАДА ЉУДИ: За викенд ревакцинација страних држављана АстраЗенеком

Фото: Танјуг

Директор пункта за вакцинацију на Београдским сајму Зоран Бекић је рекао да је 13.000 грађана из региона и Европе позвано да се у суботу и недељу ревакцинише на Београдском сајму јер је, како каже, прошло 12 недеља од прве дозе.

 - Добро смо се припремили за овај викенд. У суботу очекујемо 8.000 грађана из региона и Европе, а у недељу 5.000 и сви ће бити ревакцинисани на Београдском сајму - рекао је Бекић за телевизију К1.

Додао је да ће за викенд радити и хала 3 и хала 11, а да ће радно време пунткова бити продужено до 17 часова.

Бекић је подсетио да без заказивања на Сајму могу да се вакцинишу грађани Србије, БиХ и Северне Македоније, као да се вакцинација без пријаве спроводи на свих 225 пунктова у Србији.

Навео је да је више од 44 одсто пунолетног становништва у Србији примило прву дозу вакцине против вируса корона, а више од 40 одсто другу дозу, као и да је укупно дато више од 5.058.000 доза вакцина.

Како је рекао, у Београду је првом дозом вакцинисано 52,3 одсто пунолетнох грађана, а другу дозу примило је 48 одсто.

Бекић је рекао да је имунизовано свега око 16,2 одсто младих и додао да то није довољно, јер све док вирус циркулише у популацији може да се врати.

- Ако се млади не имунизују у већем броју корона ће се вратити на јесен и може нас ударити још јаче - рекао је Бекић и апеловао на младе да се вакцинишу.

Агенција за лекове је одобрила вакцинацију деце од 12 до 16 лекова против вирус корона, а Бекић каже да се очекује да и Национални комитет ускоро то одобри.

 - То ће бити веома брзо, законска регулатива још није завршена, али очекујемо за дан или два после чега ће почети вакцинација деце, пре свега, са онколошким обољењима, урођеним аномалијама и болестима плућа, али и остале деце - навео је Бекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)