ЗА ЗАБАВАН РАСПУСТ: Представљен програм „Новосадског БИГ дечјег лета“

Љ. П.

17. 06. 2021. у 22:38

ПРЕДСТОЈЕЋИ летњи распуста за малишане у Новом Саду биће занимљив, а разноврстан и богат програм који их очекује на „Новосадском БИГ дечјем лету“, манифестацији коју већ 11 година организује Дечји куктурни центар Ново Сада, представљен је данас.

ЗА ЗАБАВАН РАСПУСТ: Представљен програм „Новосадског БИГ дечјег лета“

Фото: Прес служба града Новог Сада

Највеселија, летња, дечија манифестација биће одржана од 24. јуна до 28. августа.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић, који је присуствовао конференцији за медије и представљању програма, казао је да деци која распуст буду проводила у Новом Саду сигурно неће бити досадно.

- И ове године организатори манифестације „Новосадско Биг дечје лето“ потрудили су се да припреме разноврсан програм који је и забаван и едукативан – казао је Ружић. - У програму ће учествовати организације и појединци који стварају за децу, али и установе културе, што је посебно важно. Деца и омладина културу треба да доживе као нешто занимљиво што ће им оплеменити слободно време, као саставни део свакодневног живота. Драго ми је што ће моћи да се друже и да уче у Архиву Војводине, Музеју Војводине у Спомен збирци Павла Бељанског.

Програме су осмислиле и спроводиће укупно 22 организације и установе које су свој рад посветиле деци, њиховом напретку и учењу, и осмишљавању квалитетних видова забаве и спортских активности.

- Свечано отварање је предвиђено 24. јуна у холу тржног центра БИГ од 18 часова. Неке од новина у програму су радионице за децу у атељеима на Петроварадинској тврђави Удружења уметника „Ликовни круг“ и радионица намењена родитељима „Како да ваше дете буде самосталан ђак“ коју организује Удружење родитеља „Матица“. Музеј града Новог Сада ће децу водити у посету подземним галеријама, Архив Војводине ће учити малишане како да праве моазик, дакле пред најмлађим Новосађанима је изузетно садржајан програм – нагласила је Леа радловачки, ПР „ Новосадског БИГ дечијег лета“.

Градска библиотека је и ове године осмислила сјајне ликовне радионице и радионице израде накита за децу. Према речима шефа Дечијег одељења Градске библиотеке Катарине Новаковић, за крај манифестације, 28. августа предвиђен је јубиларни, 20. летњи маскенбал под називом "На крилима радости" на којем ће и деца и родитељи имати прилику да покажу креативност и маштовитост у осмишљавању костима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)