НЕ НАМЕРАВА ДА СТАНЕ: Зоран Костадиновић из Зрењанина сто пута дао крв и заслужено добио признање за хуманост

Б. ГРУЈИЋ

18. 06. 2021. у 08:25

Зрењанинац Зоран Костадиновић (54) истински је херој града на обалама Бегеја, јер је стотину пута добровољно дао крв, а за свој подвиг је на Светски дан добровољних давалаца, добио специјално признање, које му је у Барокној сали Градске куће уручио заменик градоначелника Саша Сантовац.

НЕ НАМЕРАВА ДА СТАНЕ: Зоран Костадиновић из Зрењанина сто пута дао крв и заслужено добио признање за хуманост

Зоран Костадиновић са Сашом Сантовцем / Фото Град Зрењанин

- Искрено сам задивљен, Зорану свака част и ово признање града Зрењанина је само мрвица у односу на његову храброст, хуманост и одважност да увек буде ту, када је потребно - истакао је заменик градоначелника Зрењанина.

Зоран Костадиновић је предузетник, а себе сматра само обичним грађанином, који воли родни град и људе који живе у њему.

- Заиста никада нисам размишљао о признањима и наградама за оно што чиним људски и човечно - започиње причу Зоран, уз импресију да му је све пријало на свечаној додели и да је видео људе које среће када даје крв.

Драган Димић, Милан Милин, Драган Врућинић и Зоран Поповић, такође сви Зрењанинци, до сада су 75 пута дали крв и на добром су путу да достигну Зоранов рекорд, али апсолутни рекордер не мисли да стане, наставиће, каже у ритму четири пута годишње, да даје крв, све док га здравље служи.

- Крв је драгоцена и увек треба имати на уму да ће макар и кап некоме спасти живот - наставља Зоран, који је по повратку из војске 1989, први пут дао крв, уз напомену да је осећај увек исти и када је први пут сео у столицу, а и сада када је искусан давалац.

ДОБРОТА НА СТРАНИЦАМА "НОВОСТИ"

Зоран каже да никада није имао проблема и да се ниједном није десило да му је после давања крви било лоше, а то је доказ да сам здрав ко дрен и лепо је што је тако.

- До 150 пута идем сигурно, а за после ћемо видети - каже на крају Зоран, уз напомену да редовно чита "Вечерње новости" и да му је драго што ће се о њему чути у омиљеном дневном листу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)