ДА ПОРЕД ТОМИНОГ СПОМЕНИКА ОДРЖИМО КОНЦЕРТ ЗА БРАЋУ ЗДРАВКОВИЋ: Лесковчани с тугом примили вест о смрти Новице Здравковића у Београду

Танјуг

17. 06. 2021. у 18:42

ВЕСТ да је певач Новица Здравковић, брат легендарног Томе Здравковића, преминуо у 74. години у београдском КБЦ "Звездара", ражалостила је многе Лековчане, посебно постоваоце песама браће Здравковић у њиховом родном селу Печењевце.

ДА ПОРЕД ТОМИНОГ СПОМЕНИКА ОДРЖИМО КОНЦЕРТ ЗА БРАЋУ ЗДРАВКОВИЋ: Лесковчани с тугом примили вест о смрти Новице Здравковића у Београду

Фото: Принтскрини Архива "Новости"

Новица Здравковић је рођен 21. јула 1947.године у Печењевцу, а према незваничним сазнањима, он је дуго имао здраствених проблема са уринарним трактом.

Остаће упамћен по нумерама "Краљ сплавова", и "Амбис мог живота", а упућени у музичко стваралаштво браће Здравковић, кажу да је Новица уступио брату Томи песме "Уморан сам од живота" и "Дао сам вам душу своју"".

Лесковачки певач Блажа Петров рекао је да је тужан због великог губитка пријатеља и друга са којим је више пута наступао. Многи памте концерт који су њих двојица пре неколико година организовали у спомен на годишњицу смрти Томе Здравковића, у време одржавања лесковачке "Роштиљијаде". Лесковчани су се пре десетак година донекле одужили Томи Здравковићу подизањем спомен обележја певачу у природној величини на централном градском тргу.

Спомен обележје Томи Здравковићу је због реконструкције централног градског трга пресељено на кеј реке Ветернице, састајалишта младих.

Бројни Лесковчани надају се да ће, након пандемије корона вируса, пред овом спомен бистом у центру Лесковца бити одржан концерт на отвореном, у знак сећања на браћу Здравковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)