ПОМОЋ ЗА 300 ПОРОДИЦА: Ромским домаћинствима уручени хигијенски пакети

И.М.

16. 06. 2021. у 19:43

ХИГИЈЕНСКИ пакети намењени ромским породицама са територије Власотинца уручени су у среду носиоцима 300 домаћинстава као једна од две акције проистекле из споразума Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“. Прва је била помоћ у пријави за вакцинацију на порталу е-управе.

ПОМОЋ ЗА 300 ПОРОДИЦА: Ромским домаћинствима уручени хигијенски пакети

Фото: ОУ Власотинце

- Сви се надамо да короне више неће бити у великим епидемијским таласима и да се полако враћамо нормалном животу. Надам се да ће вам ови пакети користити и желим вам добро здравље – казао је Братислав Петровић, председник општине.

Циљ ових активности је да се помогне грађанима из ромских насеља да, уз вакцинацију, постигну и минимум стандарда за поштовање превентивних мера у сузбијању вируса корона.

Оне се спроводе у 29 општина и градова. Укупно ће бити подељено 12.000 пакета и обухваћено око 70.000 људи у 179 такозваних подстандардних ромских насеља.

Акција се спроводи у координацији са Министарством здравља и уз подршку донатора из Немачке организације за међународну сарадњу(ГИЗ), Фондације за отворено друштво, Сталне конференције градова и општина (СКГО) и Високог комесаријата УН за избеглице (УНХЦР Србија).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)