ОЛИМПИЈСКИ ДУХ НАДЈАЧАО ПАНДЕМИЈУ: У Новом Саду представљена књига Добривоја Антонића „Новосадски олимпијци“

Ј.СИМИЋ

15. 06. 2021. у 18:03

У ПРИСУСТВУ бројних прослављених спортиста и параолимпијаца, данас је у Свечаним салонимља на петроварадинској тврђави промовисана књига „Новосадски олимпијци“ аутора Добривоја Антонића.

ОЛИМПИЈСКИ ДУХ НАДЈАЧАО ПАНДЕМИЈУ: У Новом Саду представљена књига Добривоја Антонића „Новосадски олимпијци“

ФОТО: Град Нови Сад

Реч је о издању Асоцијације спортских ветерана из Новог Сада, које говори о 121 новосадском олимпијцу, о онима који су учествовали на Играма од 1896. године до 2016. и постигли сјајне резултате.

Присутнима на промоцији књиге, обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Асоцијације спортских ветерана Зоран Панчић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, рецезент књиге Ђорђе Перишић и аутор књиге Антонић.

- Овај догађај је својеврсна најава онога што нас чека крајем седмог месеца, односно почетка Олимпијских игара, по којима се некад и време рачунало. Олимпијски дух јачи је и од пандемије и свих изазова савременог човечанстава. - рекао је Вучевић и честитао аутору,а Божидару Маљковићу поручио је да поведе, до сада, најјачи српски тим у Токио,да побеђују где год могу, а да из пораза науче како да буду јачи.

Добривоје Антонић казао је да је радни и животни век провео у Новом Саду, у спорту, па је тако и настала књига „Новосадски олимпијци“.

- Њу су заправо успесима исписали новосадски олимпијци, а ја сам их само забележио. Заједничка нам је обавеза да је допуњујемо сваке четири године, и то заједно, они који се такмиче, који пишу и који подржавају – истакао је Антонић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је да су Нови Сад и његов градоначелник познати по томе што препознају вишедимензионални значај спорта за друштво.

- Ја видим огроман потенцијал у вишенационалном Новом Саду, јер ту су најздравија и најчвршћа деца. Најбољи кошаркаш света Никола Јокић је из Бачке – поручио је Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)