НАЈАВЉЕН КАРНЕВАЛ И РОШТИЉИЈАДА: Од четвртка почињу „Лесковачки летњи фестивали“

И.Митић

15. 06. 2021. у 14:48

ОВОГОДИШЊИ „Лесковачки летњи фестивали“ почињу у четвртак, 17. јуна, и трајаће до 2. јула, најављено је у Туристичкој организацији Лесковац(ТОЛ).

НАЈАВЉЕН КАРНЕВАЛ И РОШТИЉИЈАДА: Од четвртка почињу „Лесковачки летњи фестивали“

Фото: И. Митић

Фестивали ће се по традицији одржавати, испред седишта ове организације, у дворишту Шоп Ђокићеве куће, а свако вече обележиће разноврсни културно-забавни садржаји.

ТОЛ је представио програм фестивала који укључује концерте као и наступе културно-уметничкх друштава и плесних клубова. Планиране су и позоришне представе као и ревијални наступи спортских клубова, а биће одржан и турнир у уличном баскету који има веома дугу традицију. Након „Видовданске трке“, коју организује градски Атлетски клуб, у порти Саборне цркве биће одржано и такозвано „Видовданско вече“

Део ове манифестације биће и наступ младих саксофониста „Ле сакс фест“ као и „Меморијал Јаков Митић“, који је и предтакмичење за „Прву хармонику Србије“, док ће на затварању наступити Дејан Најдановић Најда. Организатори истичу да ће сви програми бити одржавани у складу са препорукама стручњака у условима епидемије вируса корона.

Због опаког вируса прошле године су изостале и две најпосећеније манифестације - „Лесковачки карневал“ и чувена „Роштиљијада“. Сада се увелико ради на њиховој припреми. Уколико то епидемиолошки услови дозволе, карневал би требало да буде одржан од 6. до 10. јула, а „Роштиљијада“ од 23. до 29. августа. Поред домаћих група на карневалу се, за сада, очекују још и трупе из Северне Македоније и Црне Горе, док ће 31. „Роштиљијада“, како је речено, оправдати очекивања оних који су пре две године, осим у роштиљу, уживали у концертима познатих домаћих и регионалних естрадних имена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)