ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА „УПОТРЕБУ ЧОВЕКА“: Новосадско позориште и Нови тврђава театар

Ј. С.

15. 06. 2021. у 14:31

ПРЕДСТАВА "Употреба човека" у режији Бориса Лијешевића, рађена по роману Александра Тишме, освојила је четири награде на 25. Југословенском позоришном фестивалу "Без превода" одржаном од 4. до 9. јуна у Ужицу – саопштили су данас Новосадско позориште (Ujvideki Szinhaz)и Нови тврђава театар.

ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА „УПОТРЕБУ ЧОВЕКА“: Новосадско позориште и Нови тврђава театар

Фото: Новосадско позориште

Копродуценти представе су Град театар Будва и Ист вест центар Сарајево. На фестивалу су награђени: Лијешевић за режију "Употребе човека", као и представе "Читач", уз образложење да је у њима "успешно повезао средства некадашњег експресионизма са модерним сценским језиком".

Чланови жирија редитељ Светозар Рапајић, глумица Драгана Варагић и продуцент Јанко Љумовић доделили су признање за најбољу сценографију Жељку Пишкорићу, а Марини Сремац за костимографска решења, док је награда за најбољег младог глумца, као и награда Политике "Авдо Мујчиновић", додељена Аљоши Ђидићу, који се са "великом глумачком енергијом, а прецизним средствима, успешно кретао кроз различите ликове које је тумачио".

Представа "Употреба човека" је премијерно изведена на прошлогодишњем Новом тврђава театру, у међувремену је имала успехе на гостовањима у Будви, Сарајеву, Нишу, Шапцу и Суботици, а очекује се да ће се од идуће сезоне наћи на редовном репертоару Новосадског позоришта, каже се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)