КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ОДАНОСТ ДРЖАВИ: Премијерка Брнабић уручила прве кључеве станова припадницима снага безбедности у Краљеву (ФОТО)

Г. ЋИРОВИЋ

14. 06. 2021. у 14:59

ДВЕ године од полагања камена темељца, председница Владе Србије Ана Брнабић уручила је у Краљеву прве кључеве новоизграђених станова намењених припадницима полиције, војске и других служби безбедности. Од предвиђених осам вишеспратница са укупно 946 станова, у граду на Ибру, у такозваним Воћаревим ливадама, завршена је изградња две зграде са 214 станова.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ОДАНОСТ ДРЖАВИ: Премијерка Брнабић уручила прве кључеве станова припадницима снага безбедности у Краљеву (ФОТО)

Фото: Г.Шљивић

- Краљево није било у лакој ситуацији у годинама иза нас. Стопа незапослености у Рашком округу је 2012. године била невероватних 28,4 одсто. Много смо се трудили и борили, сећам се колико је председник Вучић био срећан када смо успели да доведемо „Леони“ у Краљево, када смо отворили на хиљаде нових радних места. Тако је стопа незапослености крајем 2020. смањена на 11 одсто - рекла је овом приликом премијерка Брнабић.

Уз велику захвалност припадницима служби безбедности за њихову оданост држави и народу и ревност у послу који свакодневно обављају, премијерка је истакла и развој још два пројекта од изузетног значаја за Краљево и околину.

ПОВОЉНИ УСЛОВИ

ЈЕДНА од оних којни су се одлучили да купе стан у овом насељу по повољним условима је и потпоричник полиције Драгана Стевановић, зсапослена у Саобраћајној полицијској испостави у Краљеву.

- Овај посао радим већ 19 година и до сада сам становала код родитеља. Имам сина студента Филолошког факултета. Желим да се захвалим Влади и председнику Вучићу што су нам омогућили да купимо стан по повољним условима, као и мом тати који нам је помогао да имамо новац за учешће. Син када се ожени, имаће свој кров над главом – узбуђено каже Драгана.

Слично говоре и њене колеге из редова полиције, Војске Србије, ватрогасно-спасилачке јединице, сектора за Ванредне ситуације...

- Ово је велики дан за моју породицу. Имамо привилегију да у овом прелепом окружењу отворимо ново поглавље у својим животима – рекао је Славиша Корњача, шеф смене у ватрогасно-спасилачкој јединици.

- То су стратешки пројекти, јер паралелно са изградњом ових станова гради се и Моравски коридор. Тај ауто-пут ће променити све, довешће инвеститоре, нове послове, омогућиће веће плате и већа тржишта. Живот у Краљеву ће постати бољи, овај град ће постати место где се долази због посла и високог стандарда – нагласила је председница Владе. - Уз поновно успостављње летова са Аеродрома „Морава“ средином јула, очекује нас и изградња још једне полетно-слетне стазе за квалитетнији путнички и карго саобраћај. Те планове увелико припрема Министартво грађевине.

Церемонији уручења укупно 11 кључева новим власницима станова присуствовали су и министар унутрашњих послова Александар Вулин, министрар одбране Небојша Стефановић, директор БИА Братислав Гашић, као и челници локалне самоуправе и Рашког округа.

- Председник Вучић је први државник модерне Србије који се на организован и осмишљен начин брине о решавању животног питања припадника служби безбедности. Сви они одлучили су да свој живот посвете Србији. Када је тешко српском народу, они су увек ту. Не кукају и не питају. Дошло је време да им се држава одужи, а ово је један од начина да им покажемо колико нам је стало до њих и њихових породица – рекао је поред осталог министар Вулин.

Овом приликом, министар Стефановић је подсетио да је уручење кључева уприличено на 22. годишњицу од битке на Кошарама.

- Захваљујући економској политици коју воде председник Вучић, премијерка Брнабић и Влада Србије имамо прилику да покажемо и конкретно хвала припадницима служби безбедности – истакао је Стефановић. - Хоћемо да покажемо да наша брига није фраза, да их не заборављамо. Нека се деца и унуци рађају у овим становима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)