СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ: Општина Свилајнац издваја 6 милиона динара

З. Глигоријевић

14. 06. 2021. у 12:07

ЗА субвенције привредних субјеката, односно меру за ублажавање негативних последица проузрокованих епидемијом Ковида 19, из локалне касе биће издвојено 6 милиона динара, одлучили су одборници на последњој седници Скупштине општине Свилајнац, који су усвојили и одлуку о условима и начину остваривања субвенција.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ: Општина Свилајнац издваја 6 милиона динара

Фото: З.Глигоријевић

Одлука, чији је циљ очување запослености и допринос ликвидности и постепеном опоравку, односи се на бројна предузећа, која нису радила или им је био ограничен рад по основу аката донетих од стране надлежних републичких органа и Штаба за ванредне ситуације општине Свилајнац.

Једногласно је усвојена и одлука о условима и начину субвенционисања куповине бицикала, као еколошки прихватљивог вида транспорта. За ову намену је, кроз Програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине, из буџета опредељено 500.000 динара. Првих 100 Свилајнчана који се пријаве куповину домаћих бицикала биће субвенционисани са 5.000 динара по бициклу.

Одборници Ивана Ојданић, Снежана Пешић, Игор Дамњановић и Зорица Милошевић иступили су из одборничке групе “Александар Вучић за нашу децу” и формирали нову одборничку групу “Нова снага Свилајнац”.

За директора Центра за културу Свилајнац изабрана је Јелена Димитријевић, а за в.д. директора KЈП “Морава” Свилајнац Горан Бојић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)