ВИШЕ МЕСТА ЗА ИЗЛАГАЧЕ И ПОСЕТИОЦЕ: „Винофест“ на Градском тргу у Вршцу од 9. до 11. јула

Ј. Ј. Баљак

14. 06. 2021. у 10:51

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација „Винофест“, која је од 2005. организована сваког марта у великој сали хотела „Србија“ у Вршцу, од ове године мења термин одржавања и амбијент, што ће омогућити много већем броју излагача и посетилаца да буду део те популарне светковине.

ВИШЕ МЕСТА ЗА ИЗЛАГАЧЕ И ПОСЕТИОЦЕ: „Винофест“ на Градском тргу у Вршцу од 9. до 11. јула

Фото: Ј.Ј.Б.

Такође, трајаће и један дан дуже, док ће госте уместо у првој половини дана, што је до сада била пракса, „примати“ у вечерњим сатима.

Још лане је било планирано да се 15. јубиларни фестивал у част вина одржи током маја на Градском тргу у Вршцу, али је због епидемиолошке ситуације све било обустављено. Сада је за то предвиђен термин од 9. до 11. јула, а штандови ће бити отворени од 18 часова до поноћи.

Фото: Ј.Ј.Б.

-Одавно се показало да је „Винофест“ надрастао простор у ком је стартовао. Изласком на отворено моћи ћемо да примимо све заинтересоване излагаче, које смо раније одбијали управо због ограниченог простора – објашњава нам Татјана Палковач, директорка Туристичке организације Вршац, уз напомену да ће наредни фестивали бити организовани у мају или јуну.

Очекују да ће им сада доћи више од 40 винара из земље и иностранства, који ће представити око 300 различитих вина. Биће ту и излагачи хране и винске амбалаже, а истовремено ће се на тргу организовати и Сајам меда. Надају се да ће до тада бити отворена и граница са Румунијом, што би значајно повећало број од очекиваних 3.000 посетилаца дневно.

Нови „Винофест“ задржаће и оно по чему је посебно препознатљив – оцењивање квалитета вина, које спроводе признати стручњаци из Енолошке станице Вршац.

-Рок за слање узорака је од 28. јуна до 2. јула, а добитници медаља ће бити проглашени на отварању манифестације, како би винари током тродневне светковине могли да се похвале награђеним производима – додаје Палковач.

Све то ће бити својеврсна увертира и позивница за много старију и популарнију винску манифестацију у Вршцу – „Дани бербе грожђа“, која ће ове године бити организована од 16. до 19. септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)