ДАН КАД ЈЕ ЦВЕТАЛА ТИСА: Време за љубав и романтику

Б. Грујић

12. 06. 2021. у 20:50

РОМАНТИЧНИ феномен цветања Тисе, када се испуне све љубавне жеље, очекује се наредног викенда, између 18. и 20. јуна.

ДАН КАД ЈЕ ЦВЕТАЛА ТИСА: Време за љубав и романтику

Фото: Невена Суботић

Пространи Тиски кеј и чарде на обали, биће права мека, онима који желе уживо да виде тиски цвет и увере се у истинитост легенде о испуњавању свих љубавних жеља.

Легенда је инспирисана чињеницом да тиски цвет живи у муљу као ларва 3 године и у току само једног дана излази на слободу, да у љубавном плесу продужи своју врсту. Хиљаде свећица утиснутих у лицидерско срце, заплове тада Тисом, носећи поруке жеља, које се по легенди тада испуњавају.

Фото: Невена Суботић

Поред тога што је природни феномен он је и индикатор чистоте реке, јер када је загађење велико и једном уништи тиски цвет, он се више никада не појави на том месту.

- Били смо затворени због пандемије и на срећу дошло је време за лепше доживљаје, љубав и романтику, уз ватрене перформансе и фестивалску атмосферу - каже Невена Суботић из организационог тима манифестације "Кад Тиса цвета", уз нагласак да ће поред ишчекивања цветања реке, крстарења, чамцима и вожње кочијама по изузетно лепо уређеном Тиском кеју, посетиоци моћи да присуствују занимљивим концертима.

СТАРИЈИ ОД ДИНОСАУРУСА

 Тиски цвет је прастара група инсеката која је живела на Земљи пре диносауруса, још у доба карбона, пре 290-350 милиона година, а због велике филогенетске старости,  називају га још  живим фосилимом.

Фото: Невена Суботић

ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ

Легенда о испуњавању љубавних жеља, романтика и адреналин који прате ову манифестацију учинили су да она постане најомиљенија дестинација парова који прослављају своје љубавне јубилеје и свих оних који су жељни љубави, романтике и остварења жеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)