НА КОНКУРСУ 25 СТАНОВА: Приводи се крају изградња станова слидарности у Новом Саду, градоначелник Милош Вучевић обишао радове

Љ.П.

12. 06. 2021. у 12:45

ЈАВНИ позив за куповину станова у јавној својини Града Новог Сада у Улици Момчила Тапавице бб, ламела 6 истиче 16. јуна 2021. године.

НА КОНКУРСУ 25 СТАНОВА: Приводи се крају изградња станова слидарности у Новом Саду, градоначелник Милош Вучевић обишао радове

ФОТО: Прес служба Града

Јавним позивом објављеним 17. маја, утврђени су услови које треба да испуни подносилац захтева са члановима домаћинства, а поступак спроводи Стамбена комисија којој се и подносе захтеви са документацијом путем Градске управе за имовину и имовинско – правне послове. До 11. јуна поднето су 102 захтева.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, приликом данашњег обиласка завршних радова на том ојекту, казао је да да ће на конкурсу бити 25 солидарних станова и још два велика стана за комерцијалну продају.

ФОТО: Прес служба Града

 

- Ово је први део пројекта, а реч је о 1.5000 метара квадратних бруто стамбеног простора, односно биће изграђено преко 170 станова – истакао је градоначелник Вучевић. - Градња је високог квалитета, а стамбене јединице биће расподељене по повлашћеним условима. Влада велико интересовање, па ће пред Комисијом бити тежак задатак. Цена је доста повољнија од комерцијалне, а пројекат је вредан милијарду и 200 милиона динара.

Градоначелник је такође истакао да ће се пуно више улагати у стамбену изградњу за грађане који не могу да купе станове под комерцијалним условима, или имају такве породичне прилике да заслужују посебну пажњу. Он је рекао да морамо да покажемо да смо солидарни као друштво. На овој локацији биће изграђени нови паркинзи, зелене површине, биће потпуно партерно уређена.

Седам станова од 36,38 м2 до 41,81 м2 опредељено је задвочлана домаћинства, осам станова од 42 м2 до 43,87 м2 намењено је трочланим домаћинствима, шест стамбених јединица од 56,68 м2 до 58,81 м2 предвиђено је за четворочлана домаћинства, а за петочлана домаћинства опредељена су четири стана од 59 м2 до 59,51 м2 површине.

Купопродајна цена станова по метру квадратном нето корисне површине је 98.917,76 динара са ПДВ-ом и може се платити у целости, или у највише 240 месечних рата, без учешћа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)