ЗАВРШЕН ТУНЕЛ ТРБУШАНИ: Крај радова на целој траси ауто-пута Прељина-Пожега до краја године

Танјуг

11. 06. 2021. у 14:13

ТУНЕЛ Трбушани дужине 278 метара, који се налази на траси аутопута Прељина - Пожега, завршен је, а министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић подсетио је да је тај тунел један од кључних делова потеза од петље у Прељини до тунела Лаз

ЗАВРШЕН ТУНЕЛ ТРБУШАНИ: Крај радова на целој траси ауто-пута Прељина-Пожега до краја године

Фото архива

Момировић је навео да сваки дан мора да буде максимално искоришћен и да је веома задовољан ангажовањем извођача кинеске компаније "C C C C" и њиховом одлуком да се сваки дан ради у две смене по десет сати.


- Важно је да сваки дан имамо јаку динамику радова. Већ су кренуле велике гужве на наплатној рампи код Прељине и оне ће бити још веће. Ако ми не завршимо ово у рекордном року, проблеми ће се гомилати и безбедност путовања ће бити угрожена - рекао је Момировић.

Према његовим речима, Србија је сада у инвестиционом таласу који није запамћен у њеној историји.

- Тренутно радимо, у смислу пројектовања и извођења, на хиљаду километара аутопутева. И ако томе додате и брзе железнице и водну и авио инфраструктуру, можете да сагледате обим инвестиција - указао је министар.

Истиче да се хитно мора завршити обилазница око Чачка и наставити са радовима ка Пожеги.

- Врло брзо ћемо ући у радове од Пожеге ка црногорској граници - казао је.

Сматра да се то може урадити, као и да је то показано тиме што нема ниједног паркираног багера или камиона.

Момировић оцењује да се то мора завршити јер грађани Србије већ предуго чекају.

- Када се заврше ови пројекти, Србија неће бити иста земља. Ово су предуслови да плате порасту и да просечна плата буде 900 евра - рекао је Момировић.

Траса Прељина - Пожега дужине 30, 9 км, једна је од најзахтевнијих траса које се тренутно изводе у Србији са бројним мостовима, надвожњацима и најдужим тунелима у Србији, саопштено је из Министарства.

Према најавама представника извођача, радови на целој траси Прељина - Пожега би требало да буду готови у јануару следеће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)