ПРАВИМО ПЛАН ДА ЗАШТИТИМО ДЕТЕ: Директор школе објаснио у каквом је стању дечак којег је отац шутирао

Novosti online

09. 06. 2021. у 13:56

ДЕЧАК, ученик седмог разреда ОШ "Вук Караџић" у Дољевцу, ког је у школском дворишту током матурске прославе пребио отац и брутално га шутирао пред свима, дан након инцидента појавио се у школи.

ПРАВИМО ПЛАН ДА ЗАШТИТИМО ДЕТЕ: Директор школе објаснио у каквом је стању дечак којег је отац шутирао

Фото: Принтскрин/ фацебоок

Како је испричао директор школе Горан Илић, дечак је саопштио да се осећа добро, а за њега се спрема индивидуални план заштите

Подсећамо, отац је брутално напао сина у време када су осмаци организовали неформалну прославу краја школе. Након овог инцидента ухапшен је, одређено му је полицијско задржавање од 48 сати, а Тужилаштво је данас предложило притвор. Истовремено, њему су одређене и мере предвиђене Законом о спречавању насиља у породици - удаљење из породичног дома и забрана приласка жртви насиља у породици.

Прославу су организовали ђаци, како би уз трубаче обележили растанак.

- Претучени ученик је ученик седмог разреда. Он се умешао с њима, има ту другове. Отац, ваљда, револтиран зашто је он с њима, млађи је, и реаговао је тако како је реаговао - прича директор покушавајући да да било какво објашњење за суманути потез родитеља.

Директор тврди да су одмах алармиране институције, најпре МУП.

- После наставе група осмака организовала се да прослави растанак. Били су ту трубачи. Морам да кажем да сам био на путу, нисам био присутан кад се све то издешавало, кад су они славили. Кад сам се вратио у школу, обавестили су ме да је родитељ претукао своје дете. Ја сам пријавио то Полицијској управи, Центру за социјални рад, Школској управи, онако како протокол налаже. Снимак је врло бруталан. Јуче је одржан састанак Тима за безбедност, где је донет закључак да се одради индивидуални план заштите за дете.

Директор Илић истиче да су се деца спонтано организовала, а да је школа планирала званичан растанак 27. јуна, ако Министарство дозволи прославе.

- Нико то није знао, ни од наставника. То је група, нису сви, ми имамо 188 ученика 8. разреда, на оном снимку може да се види да је то било њих 30-40. Већина ученика је школским превозом отишла кући. Пар наставника који су пошли кућу чули су музику и самоиницијативно су отишли да пропрате. Наставница, када је приметила да је дете на земљи притрчала је, повукла је за мајицу родитеља и мислим да је спасила да не дође од тезих последица - истиче директор.

Дечак ће разоварати са педагогом и пихологом, а индивидуалан план заштите је у изради.

- Предузећемо све што је у насој могућности - казао је директор.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)