ДУО ЗА ПРИМЕР: Ученици кладовске музичке школе бриљирају на свим такмичењима

С. М. Јовановић

08. 06. 2021. у 15:04

СТЕФАН Бирић и Никола Гинић ученици су четвртог разреда Основне музичке школе "Константин Бабић". Стефан на одсеку клавира у класи Данијеле Бирић, а Никола на одсеку хармонике у класи Душана Новчића. Они су Дуо "Ђердап" и где год да наступе освајају срца публике и стручног жирија.

ДУО ЗА ПРИМЕР: Ученици кладовске музичке школе бриљирају на свим такмичењима

FOTO: Privatna arhiva

Ова година, која ће остати упамћена по онлајн настави, противепидемијским мерама и корона вирусу, за двојицу младих Кладовљана била је и више него успешна.

На републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије у Београду Дуо "Ђердап" окитио се првом наградом са високих 95,80 поена. Нешто већи скор забележио је овај талентовани дуо на 26. "Данима хармонике" у Смедереву где се такође окитио првом наградом али са 97,67 бодова.

Стефан Бирић и Никола Гинић освојили су недавно у Летонији на интернационалном такмичењу хармонике другу награду у категорији камерне музике у конкуренцији такмичара из више од 30 земаља, а на осмом Међународном пијанистичком такмичењу у Смедереву, у организацији Удружења љубитеља уметничког стваралаштва (УЉУС) и прву награду са 95,25 бодова.

FOTO: Privatna arhiva

И нису стали на томе, на онлајн музичком такмичењу "Акордеус" у оквиру фестивала класичне музике "Орфеј" , који се одржава у Источном Сарајеву, Дуо "Ђердап" је још једном потврдио апсолутну доминацију у категорији камерних ансамбала и освојио са 92,40 бодова прву награду.

Свој таленат, умеће и вредан рад по којем су и познати ови млади Кладовљани, заокружили су недавно и на последњем такмичењу у овој школској години, 64. Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Вршцу на којем је Дуо "Ђердап" освојио другу награду.

У Музичкој школи "Константин Бабић" у Кладову не крију задовољство због успеха Стефана Бирића и Николе Гинића и наводе да је ова школска година била успешна и за бројне ученике из свих одсека на којима школују младе кладовске таленте, те да ће настојати да им квалитетном наставом омогуће да и у наредној школској години заблистају на такмичењима широм земље и света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)