У САОБРАЋАЈУ ЈЕ БОЉЕ ИЗГУБИТИ ВРЕМЕ НЕГО ЖИВОТ: Деа Ђурђевић са ђацима у Новом Саду

Ј. С.

08. 06. 2021. у 14:38

У ГИМНАЗИЈИ „Лаза Костић“ у Новом Саду јуче су о безбедности у саобраћају говориле Дина Вучинић, чланица Градског већа за образовање и председница удружења "Будимо безбедни“ и водитељка Телевизије Пинк Деа Ђурђевић.

У САОБРАЋАЈУ ЈЕ БОЉЕ ИЗГУБИТИ ВРЕМЕ НЕГО ЖИВОТ: Деа Ђурђевић са ђацима у Новом Саду

Фото: Град Нови Сад

Ово је друга по реду трибина на ову тему у овој гимназији а одржана је у организацији Удружења "Будимо безбедни“ с циљем да укаже на значај одговорног понашања свих учесника у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа. На трибини су учествовали и гимназијалци.

Вучинићева је истакла да је Деино искуство важна опомена за све учеснике у саобраћају, а пре свега за ученике завршних разреда средњих школа од којих ће многи ускоро полагати возачки испит.

- Захваљујем Деи Ђурђевић што је опет у Новом Саду и што средњошколцима говори на тему безбедности у саобраћају. Мислим да је њено искуство важна опомена за све учеснике у саобраћају, а пре свега за ученике завршних разреда средњих школа од којих ће многи ускоро полагати возачки испит. - казала је Дина Вучинић.

Деа Ђурђевић која је преживела тешку саобраћајну незгоду и која на трибинама преноси лично искуство желећи да укаже на значај одговорног понашања у саобраћају,казала је да млади широм Србије добро реагују на овакве сусрете и постављају одлична питања.

- Они су најбољи део друштва и драго ми је када видим да им на овај начин помажемо да развију безбедносну културу и свест о важности поштовања саобраћајних прописа. Ја сам имала среће, преживела сам, али сам схватила да је боље изгубити време у саобраћају, него живот у секунди и сада то искуство желим и њима да пренесем - нагласила је Деа Ђурђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)