ВОЈСКА ЗАДУЖИЛА ШАПЧАНЕ: Професионални припадници МО у граду поред Саве

В. Митрић

06. 06. 2021. у 19:09

У ПОСЕТУ Шапцу и знаменитим местима Мачванског округа управо су били професионални припадници Министарства одбране Републике Србије.

ВОЈСКА ЗАДУЖИЛА ШАПЧАНЕ: Професионални припадници МО у граду поред Саве

ФОТО. В.Митрић

Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано их је угостио у Градској кући и пожелео пријатан боравак.

-Велико ми је задовољство што су активни припадници Министарства одбране изабрали да посете Шабац -рекао је Пајић.

-Лепо је да су видели културно историјске и друге знаменитости овог дела Србије, где су скоро сваки сокак и улица по нечему чувени у правом смислу те речи.

Шабац је кроз историју увек био у тесној вези са нашом војском.

Помоћ током поплава које су задесиле наш град, или актуелни тренутак у борби против пандемије корона вируса, потврђује њену улогу и неопходност и у мирнодопским условима.

Жеља ми је  да стално унапређујумо сарадњу са овом институцијом, у коју грађани Србије, поред цркве, имају највише поверења.

Пуковник Драган Котарлић, начелник Управе за обавезе одбране у Министарству одбране казао је да су сви људи који су дошли у посету Шапцу љубитељи историје и обилазака српских културно – историјских споменика и обележја.

- Практикујемо једном у пролеће, једном на јесен да идемо путевима наше славне историје. Данас нисмо случајно одабрали град Шабац и Мачвански округ, јер има богату прошлост, почев од доба када се стварала модерна српска држава, од Првог српског устанка, боја на Мишару, вожда Карађорђа, па све до Другог српског устанка и самосталности српске државе.

Такође, и када се бранила српска држава у Првом светском рату, највећа битка и највећа победа била је на Церу.

Тај комплекс на Текеришу, код Лознице, смо, такође, посетили -рекао је пуковник Котарлић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)