ПРИЈАТЕЉСТВО СА САНКТ ПЕТЕРБУРГОМ: Од данас је Нови Сад богатији за још један пријатељски град

Ј.С.

03. 06. 2021. у 19:42

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у администрацији Петроградског округа у Руској Федерацији са шефом управе тог округа Иваном Александровичем Громовим и са њим потписао Споразум о сарадњи између Новог Сада и Санкт-Петербурга.

ПРИЈАТЕЉСТВО СА САНКТ ПЕТЕРБУРГОМ: Од данас је Нови Сад богатији за још један пријатељски град

Фото: Инстаграм

Споразум је потписан у циљу одржавања и јачања односа који постоје између Руске Федерације и Републике Србије,како би се даље развијала свестрана сарадња заснована на равноправности, и како би се ефикасно допринело ширењу и јачању економске и хуманитарне сарадње, развоју научно-техничких и културних веза.

- Од данас је новосадска породица градова-пријатеља богатија за још једног члана, а то је Петроградски рејон Санкт-Петербурга што су заиста дивне вести за све Новосађане. Сарадња започета 2005. године, сада је крунисана формалним потписивањем Споразума о пријатељству. Оно што је можда најлепше у садржају тог споразума, јесте то што је велики део наше будуће сарадње дефинисан, не само у области комуналних делатности, или привреде, већ и кроз културну размену наших ученика и студената, оних који представљају будућност и који ће наставити да јачају пријатељство између градова две земље - навео је Вучевић на свом инстаграм профилу додајући да с нестрпљењем чека узвратну посету домаћина.

Потписивањем Споразума обе стране су се обавезале да ће доприносити ширењу и продубљивању дугорочне сарадње у областима комуналних услуга, урбанизма, културе, привреде и туризма, као и у социјалној сфери и примени система "Smart City" .

У Споразуму је прецизирано да ће у потпуности бити подстицан развој односа ради интензивирања директних економских веза и размене искустава између организација цивилног друштва, привредних субјеката, институција у сфери науке, културе, образовања и здравства. Посебно је наглашено одржавање заједничких форума, пословних сусрета, размена делегација ученика и наставника, размена искустава у раду омладинских организација и спровођење заједничких спортских манифестација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)