СПЕЦИЈАЛИСТИ ЗА 22 СЕЛА: Убудуће олакшано лечење становништва Пољаничког краја

Ј. СТОЈКОВИЋ

04. 06. 2021. у 08:10

ПОЉАНИЧКИ крај надомак Врања који броји 22 села поново има лекаре специјалисте у амбуланти.

СПЕЦИЈАЛИСТИ ЗА 22 СЕЛА: Убудуће олакшано лечење становништва Пољаничког краја

Фото Ј. С.

Становници из овог руралног подручја лече се у Здравственој станици Власе, али заједно са њима здравствене услуге овде добијају и мештани Равног Дола који припада Јабланичком округу и због велике удаљености од Лесковца, становништво је такође упућено на Здравствену станицу Власе, тако да се у Здравственој станици Власе лечи више од 2.000 људи.

Пре пандемије изазване вирусом корона овде су долазили специјалисти гинекологије, интерне медицине, педијатрије и стоматологије, где је специјалиста интерниста на дневном нивоу бележио више од 40 прегледа дневно.

- Одскора сваког четвртка мештанима Власа и околних села, опет су доступне стоматолошке услуге. Овде у Здравственој станици Власе примамо све пацијенте који су у оквиру обавезних видова пружања стоматолошких интервенција и то подразумева комплетну потребну стоматолошку услугу за пацијенте. Заступљене су све старосне групе и током дана буде око десетак стоматолошких интервенција - каже специјалиста оралне хирургије, др Драган Ђошић.

Педијатар др Душица Димитријевић каже да се у Здравственој станици Власе у просеку, дневно прегледа тридесетак деце свих узраста.

- Поред редовних прегледа деце морамо да узмемо у обзир актуелну епидемиолошку ситуацију са ковидом 19 тако да имамо у плану да по потреби урадимо лабораторијску дијагностику као и одговарајуће испитивање социоепидемиолошких података - сматра др Душица Димитријевић.

ВАКЦИНАЦИЈА

ПАРАЛЕЛНО са повратком специјалиста у сеоске средине, ради се и вакцинација и ревакцинација становништва овог краја. Иначе, подручје Пољанице насељено је углавном старијом популацијом која има потребу за специјалистичким прегледима и због тога је како би се олакшало пружање услуга пацијентима донета одлука да се обављају специјалистички прегледи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)