У ГРЧКУ СТИГЛО 600 ЧЛАНОВА ДЕЛЕГАЦИЈЕ: У организацији града Јагодине у Паралији бораве лекари и здравствени радници

Novosti online

03. 06. 2021. у 11:04

ЈУТРОС је у Грчку, у Паралију у регији Пиериа стигло 600 чланова делегације, од тога 500 лекара и медицинских техничара и сестара из Србије.

У ГРЧКУ СТИГЛО 600 ЧЛАНОВА ДЕЛЕГАЦИЈЕ: У организацији града Јагодине у Паралији бораве лекари и здравствени радници

Фото: Јединствена Србија

Они су синоћ кренули из Јагодине, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша , Крушевца , Врања, Лесковца, Краљева, Ћуприје , Параћина , Врњачке Бање, Велике Плане и Баточине.

Како је рекао председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, комплетан трошак овог путовања од превоза до боравка у Паралији платили су донатори и ни један динар у ове сврхе није отишао ни из буџета града Јагодине ни из Републичког буџета. Организатор овог путовања је Скупштина града Јагодине. Поред здравствених радника, ту су и народни посланици, привредници, васпитачи, свештеници, запослени у ЈКП Стандард и новинари. Ова делегација боравиће у Паралији до понедељка ујутро, када је заказан повратак. За разилку од досадашњих путовања које је Марковић организовао, овај пут неће бити музике, зато што то не дозвољавају грчке епидемиолошке мере, што ће највише недостајати члановима делегације.

Свештенике и неколико чланова делегације на челу са Марковићем примиће митрополит Солунски и члан Светог синода Грчке православне цркве Варнава а делегацију здравствених радника коју ће такође предводити Драган Марковић примиће градоначелник Катеринија, господин Констатинос Кукидимос.

Драган Марковић Палма је иначе почасни грађанин града Катерини и почасни конзул Републике Грчке у Србији.

Драган Марковић Палма, који је раније стигао у Паралију дочекује госте на мотору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)