БАНДИЋА ЧЕКА ТЕШКА СИТУАЦИЈА: Именован нови директор фабрике „Тоза Марковић“ у Кикинди

Р. Шегрт

02. 06. 2021. у 21:34

МАШИНСКИ инжењер Бранислав Бандић (40) из Новог Сада, тренутно запослен у “Србијагасу” именован је за в.д. директора фабрике “Тоза Марковић” у Кикинди.

БАНДИЋА ЧЕКА ТЕШКА СИТУАЦИЈА: Именован нови директор фабрике „Тоза Марковић“ у Кикинди

Фото: Р. Шегрт

Он на ово место долази на предлог садашње фирме, која је већински власник кикиндске фабрике. У руке му је стављен врућ кромпир, јер је фабрика у дуговима и финансијској блокади, а од 17. маја прекинута је производња на све три линије, јер је управо “Србијагас” обуставио испоруку гаса због дугова.

- Тренутно је фабрика у врло непријатном вакуму. Немамо руководство, а нови директор посао може да преузме тек када се заврши процедура у Привредном суду, јер се мора поштовати УППР, и регистрација у АПР-у. Осим тога тек сада се појављују нови неплаћени рачуни ит е проблем требаће хитно решевати. Производња је у застоју, на сзанзи је финансијска блокада - преноси нам Зоран Средојев, председник Организације независног синдиката ''Тоза Марковић''.

Њега и око 500 запослених, ипак, умирује чињеница да су и „Србијагас“ , као већински власник и Министарство рударства и енергетике заинтересовани за судбину „Тозе“.

- Имали смо разговоре и са директором „Србијагаса“ Душаном Бајатовићем, а у понедељак са министарком Зораном Михајловић и њеним сарадницима. Разговор је био врло отворен и коректан. Закључак је да се оџи зајднички састанак новог руководства и представника „Србијагаса“ и министарства и одреде даљи кораци у решавању проблема и статуса фабрике. Заједнички ће се одредити шта је даља судбина „Тозе“ – објашњава Средојев.

Фабрика је остала због гаса 17. маја када је “Србијагас” обуставио испоруку због дуга од око 8,5 милиона евра. Раније руководство поднело је оставку, генерални директор Владимир Илић, технички Мирослав Кресоја и комерцијални Миодраг Крстин. Ради неопходних плаћања остао је само финансијски директор Ђорђе Тешин. Они су водили “Тозу” од 2016. када је већински влансик постао “Србијагас”. Пошто су сви били из СПС-а уверење је да се њиховог рада одрекао Бајатовић.

ПОРЕКЛО

Нови директор “Тозе” Бранислав Бандић рођен је у Мокрину, Техничку школу завршио је у Кикинди, а факултет у Новом Саду. У претходном сазиву Покрајинске владе био је помоћник покрајинског секретара за привреду, пре тога директор Агенције за енергетику Града Новог Сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)