ПОСТЕЉИНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЈЕНУ: У хуманитарној акцији скупљена опрема за дечје одељење Опште болнице у Суботици

Ј.Л.

01. 06. 2021. у 18:30

У ХУМАНИТАРНОЈ акцији коју су организовале групе „За Суботицу свим срцем“ и „Анђели севера“ из Бачке Тополе сакупљена је већа количина постељине и санитетског материјала који су данас донирани дечјем одељењу Опште болнице у Суботици.

ПОСТЕЉИНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЈЕНУ: У хуманитарној акцији скупљена опрема за дечје одељење Опште болнице у Суботици

Фото: Ј.Л.

Уз постељину ту су и средства за личну хигијену и чишћење просторија, пелене и све друге ствари које су потребне дечјем одељењу. Акција је трајала месец и по дана, одазвали су се бројни грађани.

Иницијатор акције је удружење „Анђели севера“ , чији су чланови са својом децом боравили на Одељењу педијатрије и одлучили да помогну.

- Знамо колико је свака помоћ значајна и зато смо се сада одлучили за овај вид помоћи. Међу оним што је потребно дечјем одељењу су и апарати које, нажалост, овог пута нисмо могли да обезбедимо, али имамо обећање Фондације ЊКВ Катарине Карађорђевић да ће она обезбедити тај део – додаје Дејана Драшкић из удружења „Анђели севера“.

У Одељења неонатлогије тренутно је једанаест беба док на Одељењу педијатрије лежи седам малишана.

- Претходна донација је нашла своје место на нашим одељењима, а тако ће бити и овога пута. Радује нас што ће донацијабити још, то је опрема која се стално користи на одељењу и то је за одељење које се бави интензивом потрошна роба, зато нам је јако значајна – истиче др Бранка Милисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)