ЗА ЗЕЛЕНО ВРАЊЕ: Очишћен део насеља Ледене стене

Ј. Стојковић

30. 05. 2021. у 12:04

НЕФОРМАЛНА организација Млади за Младе јуче је завршила своју прву акцију ,,За Зелено Врање'' током које су очистили део насеља Ледене стене. У овој еколошкој акцији учешће су узели Врањанци свих узраста, покрениути иницијативом младих људи. Најстарија учесница има 70 година и спремна је да помаже и у некој од наредних акција.

ЗА ЗЕЛЕНО ВРАЊЕ: Очишћен део насеља Ледене стене

Фото: Ј. Стојковић

Мислим да је пројекат протекао одлично. Веома смо мотивисани да наставимо са радом и надамо се да ће нам се придружити још више људи. Мислим да је штета што више људи не жели да се активира, барем што се тиче помоћи својој средини каже - Андреј Стојановић, организатор акције.

Љубица Павловић учесница акције каже да је ово је било једно јако лепо алтруистичко искуство и како каже да може сваке недеље бих овако помагала свом граду и околини.

Еколошка свест у нашем граду готово да не постоји, што смо могли и да приметимо током чишћења, тако да су акције овог типа прекопотребне како бисмо барем мало допринели у очувању околине у којој зивимо. Цео пројекат и сама акција чишћења су, по мом мишљењу, били врло успешни и радујем се да наставимо са оваквим радом, надам се, са јос вецим одзивом и на више локација  - Селена Костакиев, организаторка.

Због лоших временских услова на почетку акције одзив је био нешто мањи од очекиваног. Међутим то није спречило ове углавном младе људе да се упуте ка насељу Ледене стене и тамо за нешто више од два и по сата волонтерског рада ђубретом напуне 20 кеса запремине 120 литара  Нажалост тих око 2.000 литара смећа није све, и неочишћена је остала половина насеља. То нам показује у каквом свету тренутно живимо.

Међу ђубретом које је покупљено било је највише пластике и заштитних маски и рукавица, а поред тога покупљено је небројана количина кеса, лименки, одеће и обуће, и још пуно тога.

Акцију су помогли ЈКП Комрад и Би Вода, а финансијски је помогла непрофитна организација Америцан Цоунцилс уз помоћ амбасаде САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)