ДА ТЕХНИКА НЕ БУДЕ ПРЕПРЕКА: Ученици суботичких школа добили таблете за лакше учење

Ј.Л.

27. 05. 2021. у 22:29

KAKO би лакше могли да прате наставу, која се још увек великим делом одвија на даљину, 23 ученика пет школа у Суботици добили су на коришћење таблете.

ДА ТЕХНИКА НЕ БУДЕ ПРЕПРЕКА: Ученици суботичких школа добили таблете за лакше учење

Фото: Ј.Л.

Уређаји, који су донација Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва при Министарству просвете, стигли су до Хемијско технолошке школе,  основних школа "Матко Вуковић", "Соња Маринковић" и "Иван Горан Ковачић" и Школског центра са домом ученика "Доситеј Обрадовић".

- Све је почело пројектом "Мој пут, мој избор" који су водили Национална асоцијација родитеља и наставника са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва, који је за циљ имао развијање модела свеобухватне подршке ученицима из осетљивих категорија при преласку из основне у средњу школу, а донација је наставак те сарадње – објашњава Вања Михајловић, педагог Хемијско технолошке школе.

– Ђаци од првог до трећег разреда добили су таблете, да уче и прате наставу на њима, које ће после годину дана вратити школи како би их користили поново или оно или други ђацима.

Ученицима свих профила који су добили ову донацију, таблети ће доста олакшати учење. До сада су учили путем мобилног телефона, али често нису могли да се улогују на “тимс” и друге програме и прате наставу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)