ПРИЈАТЕЉСТВО И САРАДЊА СЕ НАСТАВЉАЈУ: Градоначелник Вучевић примио председника Општине Тиват

Љ.П.

26. 05. 2021. у 17:30

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући председника Општине Тиват у Црној Гори Жељка Комненовића, а на састанку су разговарали о наставку пријатељских односа и заједничкој сарадњи у наредном периоду, о предстојећој туристичкој сезони, као и сарадњи у областима привреде и културе.

ПРИЈАТЕЉСТВО И САРАДЊА СЕ НАСТАВЉАЈУ: Градоначелник Вучевић примио председника Општине Тиват

Фото: Прес служба Града Новог Сада

Истичући да му је драго што настављају сарадњу која се  већ дуго негује између Новог Сада и Тивта, Вучевић је рекао да уз Будву, то је црногорски град који има најближе односе са нашим.

 - Епидемиолошка ситуација је таква да се може очекивати да ће туристи из Србије ове сезоне слободно путовати у Црну Горе која, како се чини, жељно чека наше туристе – рекао је Вучевић.

-  Тиват ће бити важан део процеса у којем је Будва потенцијални кандидат за Европску престоницу културе 2028. године, са још три општине у Боки Которској.     Ми ћемо им, додао је градоначелник Новог Сада,  свакако пренети искуства из те области, како би се и они овенчали том престижном титулом и пожелео им срећу у процесу кандидатуре.

 - Новом председнику Општине Тиват Комненовићу и његовој администрацији желим стабилност у раду, и много успеха у овим изазовним временима узрокованим пандемијом, и да оправда велику подршку грађана коју је имао на изборима у августу прошле године. Изградња Порто Монтенегра је била својеврсна револуција у Тивту и јавно мњење се бунило против тог грандиозног пројекта, међутим, сад се цео Тиват поноси и хвали том инвестицијом. С тим у вези, можемо направити паралелу и са неким визионарским пројектима у Новом Саду, а време ће показати оправданост и учинковитост истих - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: Прес служба Града Новог Сада

Председник Општине Тиват Жељко Комненовић пренео је градоначелнику Вучевићу братске поздраве из Црне Горе, Боке Которске, а посебно из Тивта са којим Нови Сад гаји врло блиске односе.

- Желим да поручим да ће и нова градска администрација наставити праксу неговања пријатељства са Новим Садом, и да ћемо тежити томе да наше везе још продубимо. Нама је у фокусу предстојећа туристичка сезона и желим да позовем Новосађане да дођу у Боку Которску, у наш лепи Тиват где све је спремно за туристе. Надам се да ће нам Нови Сад као носилац титуле Европска престоница културе, пренети искуства, знања и вештине које је употребио у добијању тог ласкавог признања како бисмо и ми забележили такав успех – рекао је Жељко Комненовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)