НОВООБОЛЕЛИХ ЧЕТВОРО: "Црвена" зона болнице у Горњем Милановцу лечи 11 пацијената

М. Б.

26. 05. 2021. у 11:25

ИЗ дана у дан се смањује број пацијената на лечењу у „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, где их је тренутно хоспитализовано 11 – двоје мање него јуче. Ни током минула 24 сата, преминулих од ковида-19 у њој срећом нема.

НОВООБОЛЕЛИХ ЧЕТВОРО: Црвена зона болнице у Горњем Милановцу лечи 11 пацијената

Фото: М.Б.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу лечи се двоје пацијената, шест на Интерном и троје на Неурологији. Девет њих има позитиван тест на корона вирус, два негативан. Четири пацијента отпуштена су на кућно лечење. У протекла 24 часа, примили смо на лечење две особе, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом – каже јутрос др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Дом здравља потврђује четири нова случаја заразе ковид-ом 19. Укупан број лица оболелих од те заразе у актуелном пику епидемије, овде је 3.320, а од њих је 1.557 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је 3.320 лица, уз нажалост 120 смртних жртава.

До јуче, у овом крају неком од четири врсте расположивих вакцина против корона вируса, по евиденцији Дома здравља, вакцинисано је укупно 14.135 заинтересованих особа (40 одсто од укупног броја одраслог становништва) а ревакцинисано 10.685 (30 одсто).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)