ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ НОРВЕШКЕ: Планирамо у септембру конференцију на тему циркуларне економије у четири града у Србији

Новости онлине

25. 05. 2021. у 12:00

- ПРИМИО сам данас у Градској кући амбасадора Краљевине Норвешке у Републици Србији Њ. Е. Јорна Еугена Јелстада - објавио је на свом Инстаграм профилу градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ НОРВЕШКЕ: Планирамо у септембру конференцију на тему циркуларне економије у четири града у Србији

Фото: Инстаграм

- На састанку смо разговарали о организацији конференције на тему циркуларне економије, која би у септембру требала да се одржи у четири града у Србији, међу којима је и Нови Сад. Тај пројекат ће се одвијати под покровитељством Нордијског савета министара, а циљ је упознавање локалних самоуправа у Србији са примерима добре праксе нордијских земаља. У питању је изналажење најбољих решења у области климатских промена, као и на пољима ефикаснијег управљања отпадом, унапређења рециклаже, смањења потрошње сировина и емисије загађења.

Амбасадор је нагласио да ће организацију новосадске конференције преузети амбасада Краљевине Норвешке и да ће тиме бити постављен темељ за дугорочну сарадњу између амбасада нордијских земаља, институција, компанија и експерата са локалним партнерима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)