ЖИВИ СЕЋАЊЕ НА СТЕФАНА ФИЛИЋА: У Великој Плани премијерно организован школски фестивал кратких филмова

Ј. Илић

25. 05. 2021. у 06:45

ЦЕНТАР за културу "Масука" је био домаћин првог републичког школског фестивала кратких филмова "Филић-филмић", а тема је било вршњачко насиље.

ЖИВИ СЕЋАЊЕ НА СТЕФАНА ФИЛИЋА: У Великој Плани премијерно организован школски фестивал кратких филмова

Фото: Приватна архива

Манифестација је настала у знак сећања на Стефана Филића, ученика средње Економско-угоститељске школе "Вук Караџић" из Велике Плане чији су хоби били управо кратки филмови, а кога су лане, после безазлене вербалне "чарке", усмртили његови вршњаци.

Аутори 17 филмова из Кнића, Новог Сада, Суботице, Смедеревске Паланке, Новог Бечеја, Великог Градишта и Велике Плане су се надметали у категоријама основаца и средњошколаца, а публика је за најбоље прогласила дело "Бити другачији није срамота", аутора Милице Матић из овдашње Економско-угоститељске школе, чија директорка Александра Илић каже да је одржавање фестивала, чак и финасијски, помогла и Стефанова породица.

У категорији млађих ученика, најбољи је филм "Црно бели свет у бојама" - Станиславе Гвожђарев и Драгане Џигурски из ОШ "Станчић Милан Уча" у селу Кумане код Новог Бечеја. Међу старијима се издвојио рад Анђеле Настасијевић из школе "Милоје Васић" у Великом Градишту - "Насиље са интернета".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)