ШКОЛА ЗА ПРИМЕР: Министар Бранко Ружић посетио Рековац

З.Глигоријевић

24. 05. 2021. у 15:31

ЗА делимичну реконструкцију Дома ученика Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу, капацитета 120 места, обезбеђено је око 4,5 милиона динара, што ће побољшати услове смештаја, а атрактивност образовних профила привлачиће не само ђаке из Рековца, већ и оне из градова који му гравитирају – оценио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, који је данас боравио у Рековцу поводом Дана школе и школске славе Светог Ћирила и Методија. Он сматра да ће се овде стварати један нов кадар и да ће већ ове школске године број уписаних бити већи него лане, јер је рековачка школа „образовни центар за ово поље едукације“.

ШКОЛА ЗА ПРИМЕР: Министар Бранко Ружић посетио Рековац

Фото: З. Г.

- Након обиласка економије Пољопривредно-ветеринарске школе, на којој ученици стичу практична знања, која има и снажан кадровски потенцијал, задовољство ми је да кажем да је она модел по коме заиста можемо да одговоримо потребама тржишта. Ово је пољопривредни крај и мислим да је управо ова школа са домом ученика, поред Свилајнца, Ваљева и још неких, међу најбољима у Србији. Влада Републике Србије, Министаратво просвете, науке и технолошког развоја и Министарство пољоропривреде управо указују на предности које има Србија, а један је од њих је свакако пољопривреда – рекао је министар Ружић и додао да је за адаптацију основне школе у Белушићу одобрено око 6 милиона динара.

Фото: З. Г.

Према његовим речима, то је одговор Министарства просвете, науке и технолошког развоја на потребе и малих општина, јер образовање мора бити доступно свима, а услови у којима деца уче, а професори раде, морају бити барем у некој мери уједначени. Зато су из Фонда, који је ове године био преко 750 милиона динара, помогнуте средине којима је то било најпотребније. У општинама које су неразвијене, попут рековачке која, нажалост, спада у четврту категорију, „Влада ће бити што присутнија и да помогне у свим сферама друштвеног битисања“.

Председник општине Рековац Александар Ђорђевић изразио је захвалност због тога што су добили два важна пројекта и наду да ће ове године бити довољно ђака. Он је додао да је велика ствар када једну малу општину посети неко из Владе, а пројекти доказују да имају одличну сарадњу.

- Од 2012. до 2017. године уложено је преко 2,5 милиона евра, а последња донација Евроспке уније у машинама и опреми показатељ је колико је наша школа цењена. Због тога позивам ђаке да упишу смер кувар, пољопривредни, ветеринарски и економски техничар, јер ће имати услове као да су у некој београдској школи – оценио је директор школе Љубиша Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)