РОЛАН ГАРОС СА НАВИЈАЧИМА: Лепе вести за љубитеље тениса

Новости онлине

12. 05. 2021. у 13:47

МИНИСТАРКА спорта Француске Роксана Марасинеану изјавила је да ће навијачи са здравственим пропусницама добити присутп стадионима, посебно се то односи за организацију предстојећег гренд слема на теренима Ролан Гароса у Паризу.

РОЛАН ГАРОС СА НАВИЈАЧИМА: Лепе вести за љубитеље тениса

Фото: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

За почетак очекује се да ће по јасно дефинисаним здравственим протоколима на трибинама тениског турнира бити дозвољен улазак око 1.000 навијача. Како гренд слем стартује 30. маја верује се да ће завршним мечевима присуствовати чак 5.000 гледалаца и то након што добију здраствене пропуснице.

Министарка је укратко објаснила за “Екип” процедуру око добијања пропуснице:

– Постојаће три критеријума. Један је да смо вакцинисани, друго да смо тестирани у року од 48 сати и трећи, да смо имину јер смо већ прележали коронавирус. Ово су три ставке које могу утицати да ли ће неко добити здравствени картон да би могао да приступа утакмицама и осталим спортским такмичењима. Пре 30. јуна неће бити бити шансе да се присуствује мечевима на којима је могуће стајати, тако да ће сви навијачи седети и то на оној удаљености која је обележена седиштима – рекла је министарска спорта Француске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)