НОЛЕ ОБЈАСНИО ШТА ГА ЈЕ ИЗНЕРВИРАЛО: "Ово је била велика лекција из које ћу много научити"

Novosti online

11. 05. 2021. у 22:27

ПРЕБРОДИО је Новак Ђоковић прву препреку на путу до одбране трона у римском Форо Италику. Био је јачи од Фрица, кише и судија који нису послушали његов предлог да се меч прекине због немогућих услова за игру.

НОЛЕ ОБЈАСНИО ШТА ГА ЈЕ ИЗНЕРВИРАЛО: Ово је била велика лекција из које ћу много научити

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Меч је трајао око два сата, не рачунајући три сата паузе због кише, а по повратку на Централни терен одигрна су два сервис гема и тај-брејк, за неких десетак минута. На крају је Ноле славио са 6:3, 7:6 (5).

- Олакшање што сам коначно добио меч, имали смо све. Прекиди... Није лако играти у таквим условима, играли смо скоро два пуна сета под кишом. Било је врло опасно и изгубио сам стрпљење када сам сервирао. Мада, када пребродите овако нешто, долази још више самопоуздања јер је неопходно да за мене кад изађем на терен имам убеђење да могу да играм боље - почео је Новак.

Водитељ је српског тенисера упитао да детаљније говори о условима за игру у Риму данас.

- Када пада киша шљака постаје мат, морате да видите са судијом и ривалом када треба да се заустави. Један човек није довољан да се заврши меч, што је било незгодно. Очи су биле пуне воде код сервиса, није ни први ни последњи пут да ћемо играти у оваквим условима. И поред искуства сам се изнервирао и изгубио смиреност. Ово су велике лекције које ћу покушати да извучем - закључио је Ђоковић.

Новака у осмини финала очекује дуел са бољим из меча Нори - Давидович Фокина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)