ТРЕНЕР НОВАКА ЂОКОВИЋА ОТВОРИО ДУШУ: Тај човек ми је уништио живот, нисам могао због њега да спавам

Новости онлине

04. 05. 2021. у 20:18

ГОРАН Иванишевић, некадашњи хрватски тенисер, а данас тренер Новака Ђоковића, говорио је о свом најтежем ривалу у каријери.

ТРЕНЕР НОВАКА ЂОКОВИЋА ОТВОРИО ДУШУ: Тај човек ми је уништио живот, нисам могао због њега да спавам

Фото: EPA-EFE/ PETER KLAUNZER

То је био Американац Пит Сампрас.

"Уништио ми је живот. Уништио ми је снове. Због њега нисам могао да спавам", рекао је Иванишевић и додао:

"У полуфиналу Вимблдона 1994. победио сам Бекера 6:2, 7:6, 6:4. Био је то сигурно мој најбољи меч на Вимблдону. Можда и у животу. Тада сам баш убио Бориса. Играо сам невероватно. Није имао никакве шансе, а знате шта значи Борис на трави? Сећам се да ми је, кад смо се након меча руковали на мрежи, рекао: 'Играо си заиста сјајно. Боље ти је да освојиш овај турнир'."

У финалу га је чекао Сампрас.

"А онда финале и човек који ми је уништио 20 година живота. Господин Сампрас. Не знам, играо сам стварно добро, али он је био бољи. Прва два сета је добио у тај-брејку, а онда трећи 6:0. Не зато што сам ја играо лоше, него зато што је у сваком тренутку био корак испред. Имао сам прилику идуће године. Састали смо се у полуфиналу, али и тада је добио у пет сетова. Био сам бољи цели меч, али кључне поене је он добијао. Прича се наставила понављати, изнова и изнова, као дéјà ву. Стварно сам поносан што сам играо у ери Пита Сампраса, што сам играо фантастичне мечеве против њега и делио с њим свлачионицу. Бити други иза Сампраса, можда најбољег тенисера у историји. Ипак, уништио ми је живот 20 година", истакао је он.

Сампрас је од Иванишевића био бољи и у финалу Вимблдон 1998. године.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)