ВИКТОР ТРОИЦКИ О НАПАДИМА НА НОВАКА: "Запад боли што момак из Србије побеђује"

Novosti online

01. 05. 2021. у 14:24

СРПСКИ тенисер Виктор Троицки који је најавио да ускоро завршава каријеру, стао је у одбрану свог пријатеља и колеге Новака Ђоковића, који је константно на удару Запада.

ВИКТОР ТРОИЦКИ О НАПАДИМА НА НОВАКА: Запад боли што момак из Србије побеђује

Фото: М.Вукадиновић

Једноставно, они никако не могу да се помире са чињеницом и да прихвате да је један момак из Србије најбољих тенисер света, да влада белим спортом и да обара рекорде Швајцарца Роџера Федерера и Шпанца Рафаела Надала, који су пре његовог доласка суверено владали.

- Сви видимо аверзију коју имају према Новаку. Веома је просто видети. Чињеница је да су Рафаел Надал и Роџер Федерер били ту пре него што се Ђоковић појавио, а онда је одједном дошао момак из Србије који побеђује на свим турнирим, изјавио је Троицки за Објектив.

​Виктор, који је заменио Ненада Зимоњића на месту селектора Дејвис куп репрезентације Србије, осврнуо се и на то какву слику свет има о нашој земљи.

- Сви знамо каква је ситуација била код нас последњих деценија, и то да свет нема лепу слику о нама. Управо због тога, не сви, али неки ка осуђују и имају криву слику о њему. Новак је пре свега добронамеран човек, жели свим да помогне, то је показао безброј пута. То што га осуђују, или га не познају или желе да направе сензацију, тамо где је нема. Није то лепо, у многим ситуацијама греше, али ето, тако је, поручио је Виктор Троицки.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)