ШОК У БЕОГРАДУ: Аслан Карацев у невероватном мечу славио против Новака!

А. Илић

24. 04. 2021. у 20:49 >> 20:49

НОВАК Ђоковић савладан је у полуфиналу Србија опена од Арслана Карацева са 2:1 (5:7, 6:4, 4:6)

ШОК У БЕОГРАДУ: Аслан Карацев у невероватном мечу славио против Новака!

FOTO: M. Vukadinović

Гледали смо меч као на Гренд слему. Доста нервозе, а посебно лепих и атрактивних потеза виђено је данас. 

Новак је дошао до 3:0 на почетку првог сета, а потом је Карацев одговорио својом серијом од три добијена гема. Новак у том периоду улази на "тамну страну" и испољава нервозу. То користи руски тенисер. Имао је Новак пет брејк лопти у првом сету, искористио је две, Рус је искористио четири и дошао до сета. 

Лавовска борба прелила се и у други сет који, Новак прави брејк, а одмах одговара и Карацев, до краја Новак успева да дође себи и сет освоји са 6:4. 

FOTO: M. Vukadinović

Није на почетку трећег сета ништа могло да раздвоји двојицу тенисера. Након више од пола сата игре било је 2:2 на семафору. Имао је у наредном гему Карацев три брејк лопте. Успео је Ђоковић чудесном игром да поново дође до гема. 

На 3:3 Карацев прави брејк, идентична ситуација као у претходном сету. Наредни гем Рус користи да потврди брејк и то нулом. Новак сервира за останак у мечу.

Имао је Аслан Карацев меч лопту након скоро три и по сата игре. Успео је Новак да се одбрани. Светски број 1 смањује на 5:4. Рус је сервирао за останак у мечу, успео је да се одбрани и дође након 3 часа и 25 минута до победе. 

FOTO: M. Vukadinović

ТРЕЋИ СЕТ 5:7, 6:4, 4:6

 - Не служи први сервис Карацева. Чини се да га је страх од победе савладао. Долази Новак до два везана поена након грешака ривала. Две брејк лопте Новак Ђоковић. Прву није искористио. 

4:5  - Имао је Карацев 0:30. Поново Новак добрим другим сервисом долази до 30:30. Меч лопта за Руса. Ђоковић максималним напорима долази до предности. Погађа линију Карацев, ново изједначење. Још једном се брани Новак, а то доводи до грешке Карацева. Тек из трећег покушаја долази до гема Новак Ђоковић. 

3:5  - Карацев осокољен брејком у претходном гему долази до три гем лопте након лошег слајса Србина. Рус добија гем са нулом. 

3:4 - Имао је Рус поново две брејк лопте, користи их, те у седмом гему долази до брејка. 

3:3 - Две брејк лопте за Новака, али Карацев извлачи добар сервис из рукава. Србин има још једну прилику. Волејем Рус поново изједначава. Изашао је на мрежу Карацев, вратио је Новаку, који покушава лоб, па форхенд за нову брејк лопту. Још један трилер гем припао је Карацеву. 

FOTO: M. Vukadinović

3:2 - Лош сервис Новака који са дуплом сервис грешком даје три брејк лопте Русу. Добрим сервисом Новак осваја први поен у гему. Још једном на други сервис успева да се одбрани Новак, шаље рус форхенд у аут. Одбранио је Новак и трећу брејк лопту. Успео је Новак да се извуче и дође до гема. 

2:2 - Две брејк лопте имао је Новак, није их искористио. На крају Ђоковићев ривал успева да се одбрани и дође до гема. 

2:1 - Новака служе скраћене лопте, само једном није поентирао, а то је искористио и сада у неизвесном гему. 

1:1 - Две гем лопте имао је Рус, уследили је прецизан ритерн Ђоковића који се једном одбранио, али не успева други пут. 

1:0 - Ништа се не разликује трећи сет од претходна два. Поново дуги гемови, са ласерски прецизним разменама. Након више од 10 минута Новак узима први гем. 

FOTO: M. Vukadinović

ДРУГИ СЕТ 5:7,6:4

 6:4 - Новакова дијагонала натерала је све присутне да му стојећи аплаудирају. Тенис који се игра у овом тренутку раван је оном на Гренд слемовима. Изједначује Новак, а потом долази до предности. Овакви потези могли би да пробуде Новака и врате га у меч. 

5:4  - Три гем лопте на свој сервис има Ђоковић и коначно долази без проблема до предности. Карацев сервира за останак у сету. 

4:4 - Контролисао је игру Новак, али је на брејк лопти погодио мрежу. Ново изједначење, а одличним сервисом Карацев долази до предности. Долази десети пут у сету Новак до прилике за брејк, коначно је користи. 

3:4 - Коначно игра Новак како смо навикли. Долази до гема са "нулом". 

2:4 - Свим силама покушава Новак да анулира брејк ривала. Рус свестан улога се труди да више ризикује. До предности долази Новак Ђоковић, осма брејк лопта у сету за Новака. Не користи је Новак, који потом испушта гласан крик, поново се у његову игру увукла нервоза. Сада предност за руског тенисера. 

2:3 -Новаку данас дефинитивно није дан. Не успева наш тенисер да се сабере, док Рус успева да у овим тренуцима погоди немогуће. 

FOTO: M. Vukadinović

2:2 - Трећи гем гледамо у коме један од тенисера има три брејк лопти. Овога пута успео је Карацев да стигне невероватну сркаћену лопту и спасе прву, а потом и другу. Рус успева да спаси и трећу Новак је реализовао само три од 12 брејк лопти. Најдужи гем на турниру гледамо. Успева на крају Карацев да спасе четири брејк лопти и изједначи. 

2:1 - Сада је Карацев имао три брејк лопте, спасао је Новак две, али не и трећу. Скоро па пресликан гем попут претходног. 

2:0 - Три брејк лопте имао је Новак. Прву и другу спасао је Карацев. 

1:0 - Новак долази до гема на свој сервис. Чини се да је Рус мало пожурио у жељи да изненади Новака, те је направио неколико брзоплетих грешака. Једну лопту на други сервис сспасао је Рус, алине и другу. Србин уписује брејк. 

ПРВИ СЕТ 5:7

5:7  -Поново је Новак сатеран уза зид, а управо у тим тренуцима је најопаснији. Невероватан тенис гледамо у овим тренуцима. Дуге и прецизне размене донеле су Новаку нову шансу за брејк. Напао је Рус, а Новак није имао одговор - изједначење. Нису Новаку биле довољне ни две брејк лопте, сада Карацев има сет лопту. Рус води са 1:0 у сетовима.

AP Photo/Darko Vojinovic

5:6 - Поново је Карацев одузео сервис Новаку. Први сет траје већ сат времена. 

5:5 - Када је било најважније дошао је Новак до брејк лопте. Након грешке Карацева Ђоковић узима брејк, наставља се први сет! 

4:5 - Два одлична поена Новака Ђоковића, долази до две гем лопте. Прву не користи најбољи тенисер света. Гледамо фантастичан тенис, дефинитивно изнад квалитета 250 серије. Од две сет лопте за Новака долазимо до брејк лопте за Руса. Карацев прави други брејк, сервираће за сет. 

4:4 - Спасао је Карацев брејк лопту, Новак сервира са новим лоптицама. 

4:3 - Настављена је лавовска борба и у седмом гему. Ђоковић не диктира темпо, на шта до сада нисмо навикли. Долази ипак Србин до гем лопте и силовитим ударцима долази до новог гема. 

AP Photo/Darko Vojinovic

3:3 - Руски тенисер користи прилику да дође до изједначења, иако је имао заостатак 3:0. 

3:2 - Имао је Новак доста проблема са сервисом, а то је довело до испољавања нервозе на терену. Искористио је Рус своју прилику и након изједначења дошао до гема. 

3:1 - Три гем лопте имао је Карацев, искористио је прву. 

3:0 - Само 11 минута требало је Новаку да дође до значајне предности. Карацев игра у грчу, а Новак то користи. 

2:0 - Новак долази до прве сет лопте. Не користи је. Другу прилику је искористио. Занимљиво је да је против свих ривала у првом сервис гему Новак одузео сервис. 

1:0 - Меч је почео Новаковим сервисом. Србин без проблема долази до првог гема. 

Пратите Новости спорт на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)